banner137
banner25

Bulgaristan sınırına tel örgü!

Bulgaristan Savunma Bakanlığı Kaçak Göçle mücadele için Türkiye kara sınırına inşa etmeye başladı tel örgü hakkında gazetecilere bilgi verdi.Proje için Türkiye sınırı boyunca yaklaşık 107 km boyunca toprak yol çalışması yürütüldüğü belirtildi.Bölgede bir basın toplantısı düzenleyen Savunma Bakanı Angel Naydelov çalışmaların kaçak göçmen geçişlerini azalttığını belirtti.Şu an itibari ile ordu birliklerinin de destek verdiği bölgedeki polis varlığı Bulgaristan topraklarına yasa dışı geçişleri büyük oranda azalttı.

30 km uzunluğunda ve 3 metre yüksekliğinde yapılacak olan tel örgünün 2014 Şubat ayında bitirilmesi planlanıyor.

AB ise harcanan paranın tel örgü için değil yasa dışı göçle mücadele kapsamında yapılan çalışmalarda ve göçmen kamplarında kalan misafirler için harcanması gerektiğini belirtiyor.

Söz konusu tel örgünün Hamzabeyli,Lesovo sınır hattını takiben Kapıkule sınır hattına doğru geleceği ve kış şartlarına rağmen 3 ay içinde tamamlanacağı ifade ediliyor.

Yasa dışı göç konusunda Yunanistan’ın sınıra tel örgü çekmesi ile mülteciler bu bölgeden olan kaçış rotalarını değiştirmiş ve Saroz körfezine doğru yönelmişti.Ancak burada arttırılan güvenlik tedbirlerinden dolayı göçmenler daha zayıf olduğuna inandıkları Kapıkule ve Hamzabeyli arasındaki hatta yönelmiş ve geçişlerini buradan arttırmışlardı.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30