banner137
banner25

Bulgar ressamdan sergi!

Deveci Han Kültür Merkezi Bulgar resim sanatçısı Dr.Evgeni Velev’in resimlerine ev sahipliği yaptı.

Edirne Valisi Hasan Duruer’in Sofya ziyareti sonrasında başlayan ve iki ülkenin kültür ve sanat alanındaki iş birliklerinin somut örneği olan sergi bugün Edirne’de açıldı.

Bulgaristan’ın Sofya Valisi tarafından bugün yapılan iadeyi ziyaret sonrasında açılan resim sergisine başta Sofya Valisi Emil İvanov,Bulgaristan Adalet Bakanlığı Genel Sekreteri Todor Keranov, Bulgaristan İçişleri Bakanlığı Bakan Yardımcısı Vasil Marinov, Bulgaristan Eğitim ve Bilim Bakanlığı Bakan yardımcısı Mukaddes Nalbant,Sofya vali yardımcısı Daniela Bakırcieva ve diğer ilgililer katıldı.

Sergi açılışının yapılmasının ardından konuklar tarafından gezilen sergide bilinen klasik resimlerin aksine soyut resimlerin yer aldığı 19 eser sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Sergide resimleri inceleyen ve resimler hakkında bilgi alan Vali Hasan Duruer resimlerin farklı bir tarzla yapıldığına dikkat çekerek sanatın evrensel bir dil olduğunu ve bunun kültürle harmanlanarak kişilerin beğenisine sunulduğunu belirterek “Sanatın evrensel olduğunu düşünüyoruz. Evrensel sanatı gösteren Velev'in çok güzel resimleri var. Tabii bildiğimiz klasik manadaki resimlerden ziyade daha çok soyut resimler ağırlıklı. Bence güzel çalışmalar var.Kendiside Valiliğimize asmak üzere güzel bir tablo hediye etti.Balkan esintisi adı verilen resmi tercih etti ve bizlere hediye etti”dedi.

Sofya Valisi Emil İvanov ise ilk defa yurt dışında olan bir sergiye katıldığını belirterek “Arzum ve umudum ileri ki günlerde böyle sergiler açılsın ve etkinlikler devam etsin. Biz kalbimizi ve içimizi sanatla birleştirebiliyoruz" dedi.

Sergi bir hafta süre ile Devaci Han Kültür merkezinde gezilebilecek.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30