banner137
banner25

Bu satışı kim nasıl yaptı?

Geçtiğimiz günlerde yaptığımız haber ile kamuoyuna duyurduğumuz Trakya Birlik arka kısmında kalan sözde yeşil alan ile ilgili yeni gelişmeler ortaya çıkıyor.Birilerinin yangından mal kaçırırcasına satın aldığı ve belediye tarafından da yapılan kıyak uygulama ile kullanışlı duruma getirilen arsanın satışının nasıl yapıldığı merak konusu oldu.

Belediye tarafından satışı yapıldığı iddia edilen söz konusu 1401 ada 109 parselde bulunan arsanın daha önceki imar planlarında Belediye Hizmet alanı olarak görülmesi ve sonrasında satışının yapılması akıllarda soru işaretleri oluşturdu.

Söz konusu arsa sahiplerinin 2005 yılında belediyeye açmış oldukları davanın aleyhlerine sonuçlanmasının ardından başlayan süreç 2013 yılı sonunda yapılan değişiklik ile tekrar gündeme geldi.Arsa üzerinde trampa yapılmasına ilişkin alınan karar sonrasında arsayı adeta yeni baştan yaratan Edirne Belediyesi üzerinde çocuk parkı bulunan arsayı satarak 6 katlı imara olanak tanıdı.Alıcıların iştahını kabartan arsa ile ilgili ise ilk kazmanın önümüzdeki günlerde vurulacağı belirtilirken mahalle sakinlerinin ise yürütmeyi durdurma kararı almak için kolları sıvadığı öğrenildi.Pazartesi günü yapılacak müracaat öncesinde gün içerisinde bahse konu arsaya gelen belediye ekipleri park içerisinde bulunan çocuk oyun aletlerini sökerek mahalle çocuklarının oyuncaksız kalmasını sağladı.

Tam seçim üstü yapılan bu hareketi kendilerine yediremediklerini aktaran mahalle sakinleri her ne pahasına olursa olsun bu arsayı yedirmeyeceklerini söylediler.


banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30