banner137
banner25

Boşa akan suların hesabını kim verecek!

Son yıllarda yağışların etkisini kaybetmesi ve mevsimlerin artık normal seyrinden sapmasından kaynaklanan kuraklık kapımızı sıklıkla çalarken Edirne’de şehir şebeke suyunda yaşanan arızalar suyun hoyratça sarf edildiğini gösteriyor.

Hemen hemen her gün bir su patlağının yaşandığını kentte,önceki akşam yine bildik görüntüler yaşandı.Su depolarına su aktarımını sağlayan ana hattın patlaması sonucunda Şükrüpaşa mahallesinin bir bölümü neredeyse dereye döndü.Özellikle Mithat Vardar caddesi üzerinden akışı sürdüren su Hoca Ahmet Yasevi caddesinin devamında Bahriye Üçok caddesi, Şehit Üsteğmen Efkan Yıldırım caddeleri ve Turan Dursun caddesinin büyük bir bölümünde araçların geçişlerini engelleyecek kadar su birikintileri oluşmasına neden oldu.

Bazı vatandaşların ise karşıdan karşıya geçmek büyük mücadele verdiği görüldü.Duruma tepki gösteren vatandaşlar “yağmur yağdığında zaten bu noktalar göle dönüyor.Şimdi ne yağmur var ne başka bir şey.Kuru havada bile yollar su patlağından dolayı göle dönüyor.Millet susuzluktan kırılırken biz elimizde olanı tutamıyor ve boşa harcıyoruz”diyerek belediyeyi eleştirdiler.

Belediye ekipleri ise yaşanan arızanın ana taşıyıcı hatta meydana geldiğini, suyun borulardan boşaltılarak arızanın giderilmesi için çalışıldığını belirttiler.Arızanın yaklaşık 4 saat süren bir çalışma sonrasında giderildiği belirtildi.


banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30