banner78
banner25

Borcunu mu sildirecek ti?
Geçtiğimiz haftaya damgasını vuran Edirne Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerinde yaşananlar Edirne sanayicisine ve esnafına adeta ders oldu.

Yıllarını sanayiye ve çalıştırdığı insanlara adayan iş adamlarının karşısına babasından ve yandaşlarından aldığı destekle çıkan Hakan Sedefçi’nin seçimi kaybetmesi Edirne kamuoyunda geniş yer buldu.Seçimlerin arifesinde bir çok baskıyı üzerlerinde hisseden başta müteahhitler ve sonrasında odada da kaydı bulunan çok sayıda esnaf, odaya başkan seçmenin yerine Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi’nin istediği bir isimin başkanlığa getirilmek istenmesine son anda yaptığı manevra ile adeta hayır dedi.
İş adamı recep Zıpkınkurt’un 15 oy alarak Yönetim kurulu başkanlığına seçilmesinin ardından 13 o alarak seçimi ikinci olarak tamamlayan Hakan Sedefçi’nin az daha başkanlık koltuğuna oturacak olması oda üyeleri üzerinde şok etkisi yarattı.

Yaptığımız araştırmada oda üyelerini ve sonrasında gruptan çıkmayı başaran üyeleri arayarak tehditler savurduğu ve işleri konusunda baskı yaptığı ve seçimlerle açıkça müdahil olduğu iddia edilen Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi’nin ise kendisine ait büfesinin oda kaydının halen açık olduğu ve uzun bir süreden bu yana odaya olan aidat borcunu ödemediği için 2 bin 833 TL  birikmiş borcu ile askıda olduğu öğrenildi.

Durumun ortaya çıkmasını ile birçok üye tepki gösterirken “millete baskı yapacağına önce odaya olan borcunu öde.Temiz bir esnaf olduğunu göster ki odaya borcun olmasın.Demek ki oğlunu seçtirince oda borcunu affettirecekti” şeklinde yorumların yapılmasına neden oldu.

Sanayi Odası yetkilileri ile yaptığımız görüşmede ise Sedefçi’nin odaya olan borcunun var olduğu ve askıda bulunduğu ancak beş yıllık süre içinde aidat borcunu ödememesi durumunda 5174 sayılı kanun gereği yasal takibe başlanabileceği ifade edildi. 

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30