banner137
banner25

Biltekin
Türkiye’nin Selanik Başkonsolosu Tuğrul Biltekin Edirne ziyareti kapsamında bugün Edirne Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret ederek başkan Recep Zıpkınkurt,Meclis Başkanı Mehmet Eren ve Meclis Başkan Yardımcısı Çetin Kürkçü,Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cavit Duvan ile bir araya gelerek temaslarda bulundu.

Gerçekleşen ziyarette iki ülke ticari ilişkileri görüşüldü.Başkonsolos Biltekin Edirne Ticaret ve Sanayi Odası yetkililerine “ilk işiniz Yunanistan’da bir ticaret odası ile kardeş oda olmanız olsun.Bu çok önemli.Bunun içinde ben gerekeni yapacağım”dedi.

Gün boyu ziyaretlerini sürdüren Biltekin ailesinin tamamında ticaretle uğraşan isimlerin olduğunu ancak kendisinin her ne kadar ticaretle uğraşmasa da diğer bürokratlardan farklı düşünerek işi adamı mantığı ile hareket etmeyi sevdiğini söyledi.

Yunanistan’da Türkiye’nin 4 konsoloslukla temsil edildiğini belirten Tuğrul Biltekin kendi görev alanında 14 vilayetin bulunduğunu, bunların en önemlisinin de iş alanı anlamında Selanik olduğunu kaydetti.

ETSO yönetimine hayırlı olsun demek adına bu ziyareti gerçekleştirdiğini belirten Biltekin Yunanistan’da yaşanan ekonomik kriz ve yansımaları ve bu yansımaların Türk iş adamları için dönüşebilecek avantajları hakkında bilgi veren Biltekin “Yunanistan'da yaşanan ekonomik krizden sonra yeni yapılanma da ciddi iş yapan işadamları daha ön plana çıktı. Bu işadamları ile Edirneli işadamlarımızın işbirliğine girerek ticaret yapmalarını isteriz. Bu konuda Selanik Başkonsolosluğu olarak her türlü desteğe hazırız.”diyerek bu konuda desteği sağlayacak Ticari ateşeleri olduğunu ve bunun yalnız Selanik Başkonsolosluğunda bulunduğunu ifade etti.

Çok sıcak ve karşılıklı fikir alış verişinin yaşandığı görüşmede Edirneli olduğunu üzerine basa basa söyleyen Biltekin verdiği bazı ipuçlarıyla da Yunanistan’da yatırım yapacak iş adamlarına dikkat etmeleri gereken konular hakkında da bildi verdi.AB üyesi olan bir ülke ile iş ortaklığı yapmanın avantajlı olduğunu belirten Biltekin “Yunanlı iş adamları Türkiye’ye ciddi yatırımlar yapıyorlar.Ancak bizim o kadar yatırımcımız Yunanistan’da yok.Özellikle inşaat alanında yatırımları var.Bizim yatırım yapmamız için Yunan ortak bulmamız gerekiyor.Daha önceleri sıkıntılar vardı.Ancak son zamanlarda bu sıkıntılar ortadan kalktı.Yunanistan’da inşaat konusunda yatırım iş adamlarımız açısından iyi değil.Çünkü Yunanistan’ın genelinde 8 kattan fazla inşaat izni yok.Buda yapılan işten kar yapılmayacağı anlamına geliyor.Eğer yatırım yapmayı düşünen iş adamı varsa önce bizimle iletişime geçsinler.Bu çok önemli”dedi.

ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt ise yapılan ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Selanik Başkonsolosu Tuğrul Biltekin’in Edirneli olmasının kendileri için bir avantaj olduğuna dikkat çekti.

Zıpkınkurt iş adamları ile birlikte önümüzdeki günlerde Kavala’ya gideceklerini belirterek geniş bir programda sadece Selanik programı yapacaklarını belirtti ve Selanik bölgesinde bulunan fırsat sektörlerini belirlemek ve onlara ulaşmak için bilgi ve tecrübelerinden faydalanmak istediklerini ifade etti.

Zıpkınkurt, Edirne Ticaret ev Sanayi Odası Yönetimi olarak çalışmalara başladıklarını, iş adamlarımıza karşılıklı olarak işbirliği ve yatırım imkanlarını yaratmak için önümüzdeki dönem içerisinde karşılıklı olarak belirlenecek olan bir tarihte, Edirneli iş adamları ile  Selanik şehrine işbirliği ziyareti gerçekleştirebileceklerini ifade etti.


banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30