banner137
banner25

Belediyenin elektrik borcu 2 milyon 956 bin 533 TL
Kent genelinde yaşanan su kesintilerini Trakya Elektrik Perakende Satış Anonim Şirketi (TREPAŞ)’a mal eden Edirne Belediyesine tokat gibi cevap geldi.

Bir yıldan buyana elektrik borcunu ödemediği gerekçesi ile sürekli olarak uyarılarını yapan ancak Edirne belediyesinden ödemeye dair hiçbir yanıt alamayan Trakya Elektrik Perakende Satış Anonim Şirketi (TREPAŞ) Genel Müdürlüğü çareyi herkese uyguladığı gibi elektrikleri kesmekte buldu.

Kente içme suyunu Paşaçayırı su kuyularından elektrik motorları ile sağlayan ve maliyeti enerjiye dayalı olduğu için bir hayli yüksek olan su kuyularının elektriklerinin önceki gün kesilmesinin ardından açıklama yapan Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, sorunu Hükümet baskısına dayandırmış ve CHP li belediye oldukları için böyle bir yola başvurulduğu iddia etmişti.

Yerel basında yer alan haberlerin ardından zan altında bırakıldığı için açıklama yapma gereği duyan Trakya Elektrik Perakende Satış Anonim Şirketi (TREPAŞ) Genel Müdürlüğü söz konusu açıklamaları yapan Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi’yi yalanlayarak adeta tokat gibi cevap verdi.Söz konusu su kuyularından suyu basan elektrik dinamolarına ait aylık ortalama 140-150 bin TL civarında elektrik faturasının yansıdığı ancak Edirne Belediyesinin bunu ödemediğine dikkat çekerek Edirne Belediye Başkanlığı'nın, 04 Kasım 2013 tarihi itibariyle, Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi'ne (TEDAŞ) 1 milyon 952 bin 732 lira, TREPAŞ'a da 1 milyon 3 bin 801 lira olmak üzere toplam 2 milyon 956 bin 533 lira borcunun bulunduğu belirtti.

Şirket adına yapılan açıklamada “Şirketimiz, özelleştirildiği günden bugüne kadar Edirne Belediyesi'ne gereken tüm kolaylığı ve hoşgörüyü göstermiştir. Bu bağlamda, 05 Şubat 2013 tarihinde Edirne Belediyesi ile TREPAŞ arasında belediyenin borçlarını yapılandırma amaçlı bir protokol imzalanmıştır. Edirne Belediye Başkanlığı, imzalanan protokole istinaden ödemeyi taahhüt ettiği hiçbir taksit tutarını ödememiştir. Bu protokole uyulmadığı halde şirketimiz, 8 ay boyunca Edirne Belediye Başkanlığı'na aynı hoşgörü ve kolaylığı sağlayarak, enerji kesintisine gitmeden borçlarını yapılandırması konusunda girişimlerde bulunmuştur. Ancak tüm girişimler sonuçsuz kalmış ve Edirne Belediyesi şirketimiz ile herhangi bir borç yapılandırma protokolü imzalamamıştır”denildi.

Açıklama yazısının gönderilmesinin ardından geçen süre içinde Edirne belediyesinin protokolü kabul ettiği ve saat 13:15 itibari ile paşaçayırı su kuyularında bulunan dinamolara elektrik verildiği öğrenildi.

Yaptığımız araştırmada Edirne Belediyesinin ortalama aylık 250 bin TL civarında süs havuzları ve aydınlatmalarında içinde bulunduğu aboneliklere yönelik faturaları ödediği ancak su kuyularında bulunan aboneliğe ait elektrik borcu yaklaşık bir yıldır ödemediği öğrenildi.
Öte yandan Edirne Belediyesinin şu anki genel borcunun145 milyon TL civarında olduğu ve birçok noktada hesaplarına el konulduğu biliniyor.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30