banner78
banner25

Belediye suyu Fransız!

Kente içme suyu sağlayan ana şebeke boruları başta olmak üzere konutlara suyu taşıyan isale hattının eski ve bozuk olması içme suyumuzun zaman zaman değişik değerlerde evlerimize gelmesine neden oluyor.

Sürekli olarak yaşanan su arızlarından dolayı hatlarda onarım yapan çalışanların çamurlu ve atık suyu boruların içinden isale hatlarına basmaları sonrasında apartmanlarda bulunan su depolarına ulaşan pis ve çamurlu su olumsuz olarak tüketime yönelik evlerimize kadar geliyor.

Suyun sağlıklı bir şekilde evlerimize ulaşımı için mücadele eden Edirne belediyesinin suyun sertlik oranının ayarlaması sırasında zaman zaman değerlerin çok üzerine çıktığı ve suyu en sert su olarak kutlarımıza kadar ilettiği iddia edildi.

Yapılan araştırmada Edirne ilinde şebekeye basılan suyun ölçümünü yapan özel bir firma Edirne belediyesi su şebekesindeki suyun 65 Fransız sertliğinde olduğunu ve kireç başta olmak üzere bakteri oranının da yüksek olduğunu kaydetti.

Özelikle yeni yerleşim bölgesinde bazı konutların iç şebekelerinde yapılan incelemelerde suyun sertlik oranının yani Fransız derecesinin 82 seviyelerine kadar çıktığı, bununda sağlık anlamında ciddi risk oluşturduğu iddia edildi.

Yıllarca su sorunu ile boğuşan İstanbul gibi büyük illerde su tüketiminin hat safhada olmasına rağmen suyun günümüzde içilebilirlik oranının dünya standartlarında olduğu 12 Fransız sertlik derecesi ile İstanbul belediyesinin halkına içme suyu sağladığı görüldü.

Türkiye ortalamasının çok üzerinde sertlikte su tüketimi yapan Edirne halkının zaman zaman mikrobik boyutlara varan su içtiği, belediyenin ise bakterileri yok etmek için klor başta olmak üzere çeşitli ilaçlamalar yaparak suyun değerlerini normlara çekmeye çalıştığı, ancak sertliğin bir türlü önüne geçemediği, ortaya çıkan tahlil sonuçlarından da açıkça suyun kalitesinin anlaşıldığı görüldü.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
boş VER 11 yıl önce

irsaliye hattı ne ya

banner30