banner137
banner25

Başkonsolostan Batı Trakya gerçeği!
Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosu Osman İlhan Şener Edirne’de katıldığı Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği gecesinde yaptığı konuşma ile adeta bir gerçeği haykırarak yemeğe katılan Batı Trakyalılara buz gibi rüzgar estirdi.

Edirne Lalezar restoran tesislerinde düzenlenen geceye Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Sağlık Bakanı Mehmet Müeziznoğlu ve çok sayıda davetli katıldı.Gecede konuşan konuklardan İskeçe Seçilmiş Müftüsü Ahmet Mete, Gümülcine seçilmiş müftüsü İbrahim Şerif ve Gümülcine Başkonsolosu Osman İlhan Şener Yaptığı konuşmalarla adeta yemeğe katılanlara nasihat verdi ve fırça niteliği taşıyan konuşması ile yemekte buz gibi hava estirdiler.

Yıllardır Batı Trakya’da birlik ve beraberliğin önemine vurgu yapıldığı ancak görülen resmin böyle olmadığını anlatamaya çalışan ilgililer kısır çekişmelerin, kapı arkasında yapılan pazarlıkların ve en önemlisi yapılan dedikodu ve karşılıklı karalamaların Batı Trakya insanına zarar verdiğini Yunanistan’ın ekmeğine yağ sürdüğünü iddia ettiler.

Gecede konuşan Gümülcine Başkonsolosu Osman İlhan Şener, sadece Ramazan aylarında bir araya gelerek birlik ve beraberliğin sağlanamayacağını belirterek “Buradaki çok güzel bir görüntü ama siz yıl boyunca birlik içerisinde olmak zorundasınız. Birlik içerisinde değilsiniz, bölük pörçüksünüz. Çok açık konuşayım, dedikodu yapıyorsunuz, laf taşıyorsunuz. Birbirinizi gammazlıyorsunuz. Sonra birbirinizin yüzüne gülüyorsunuz, bunları kesmeniz gerekiyor. Artık ben yaptım değil, biz yaptık demeyi öğrenmelisiniz. Azınlık içinden biri bir şeyi başardığı zaman alkışlamayı öğrenmelisiniz. Çünkü azınlık davasına hizmet ediliyor. Azınlık okuluna sahip çıkın sayın soydaşlarım. Ben bir senedir görevdeyim birçok köye gidiyorum. Camiler dolu Allaha şükür ama azınlık okuluna sahip çıkmazsanız, 10 sene sonra o camilerde cemaat kalmayacak. Lütfen sahip çıkın azınlık okulu sizin hakkınızdır. Yunan devletinin size verdiği bir hediye değildir, anlaşmalarla bir haktır. Lütuf değildir, okullara sahip çıkın. Ben umut ediyorum ki Ramazan ayında, gerçekten birlik ve beraberlikle çıkarsınız ama Ramazandan sonra Batı Trakya Türkleri çok ciddi sınav bekliyor. Biliyorsunuz bunu rakamlarla ilgili. Sapa sağlam durmalısınız”diyerek adeta yemektekilere ders verdi.

Bu tür konuşmaları ve cesur kişiliği ile bilinen Osman İlhan Şener’in konuşmasının ardından kürsüye gelen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ise Batı'nın her olayda çifte standart uyguladığını ve güvenilmemesi gerektiğini ifade ederek şöyle konuştu:

“Biz Batının her türlü olayda nasıl çifte standart uyguladığını hep gördük, yaşadık. En son Mısır, darbe demeye ağızları varmadı. Halkın seçtiği demokratik yönetimi ordu darbeyle uzaklaştırdı, ağızları mühürlendi. Darbe diyemediler. Onlardan fazla bir şey beklemeyin. Ne yapacaksak kendimiz yapacağız. Hakkımızı hukukumuzu aramak için elimizden geleni yapacağız. Güçlü bir Türkiye her zaman yer herde bu mücadeleyi kazanacaktır. Demokrasi ve hukuk içerisinde asimile olmayı asla kabul etmeyeceğiz. Entegre olmaya devam edeceğiz”dedi.

Son konuşmacı olarak kürsüye gelen Sağlık Bakanı Müezzinoğlu ise yapılan konuşmaların bir kısmına katılmadığını belirterek “bardağın boş tarafından moralimizi ve motivasyonumuzu bozmak yerine geleceğe umutla, güvenle bakan, yarınlar Türk milletinindir diyen bir anlayışla farklı bir Batı Trakya, Balkanları bizlerin de katkısıyla başaracağız. Tabi ki sorunlarımız, sıkıntılarımız var. Yarın da olacak, düne göre farklı durumdayız. Yarın farklı durumda olacağız. Biz balkanlarda, Batı Trakya'da bir milletin mensubuyuz. Milli değerlerimiz var, bir inancın mensubuyuz manevi değerlerimiz var. Milli değerlerimize sahip çıktığımız sürece, manevi değerlerimize sarıldığımız sürece Yunanlı değil yedi düvelde gelse, ne Batı Trakya'dan bizi silip atabilir, ne Batı Trakyalılar bugünden daha kötü bir noktaya taşıyabilir”şeklinde konuştu.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ibrahim senol 11 yıl önce

cok dogru konusmus tebrik ederim yillardan sonra bizim kimligimizi birileri fark etmis eger ben degilde bizi kabullenirsek bu is biter yada topuga sikmak lazim saygilarimla

banner30