banner137
banner25

Baskı altındalar!

Edirne Belediyesi çatısı altında hizmet alımı adı altında çalışan yüzlerce işçinin maaşını alamadığı konusunun kamuoyunda geniş yer bulmasının ardından işçilerden açıklama geldi.

Çalışan işçilerin çevrede maaşlarını dört aydan buyana alamadıklarını dillendirmelerinin ardından olaya sessiz kalmayan bazı çevreler yaptıkları eylemler konuya dikkat çekerken, bugün işçiler baskı altında bir açıklama yaparak olayın tam tersi bir durumda olduğunu ve tam aksine maaşlarını zamanında aldıklarını ifade ettiler.

Çok sayıda işçinin maaş alamadığı gerçeğinden tamamen uzak olarak yapılan bu açıklama Belediye Başkanlığı önünde yapıldı.Basına maaşlarını tam aldıklarını açıklayan bazı işçiler baskı altında olduklarını açıkça yüzlerinden belli ederken CHP’li Belediye Meclis Üyesi Arif Kuday’ın “korkmayın!Neden yalan söylüyorsunuz.Dört aydır maaş alamıyorsunuz” demesinin ardından kalabalık bir anda dağıldı.

Yaşanan gelişmelerin öncesinde tarafımıza gönderilen bir mektup ise her şeyi tüm çıplaklığı ile açıklıyordu.Belediye’de çalışan bir hizmet alımının elinden çıkan mektuba göre işçilerin maaş alamadığı konusunun kamuoyunda geniş yer bulması sonrasında Hamdi Sedefi’nin sıkıntıya düştüğü ve işçilerin çalıştığı firma sahipleri ve işçileri çağırarak “çıkın bunun böyle olmadığını açıklayın.Biz maaşlarımızı alıyoruz.Hiç bir sorun yok”denilmesinin istendiği bunu söylemeyenlerinde işten atılacağının kendilerine iletildiğini söyleyen bir çalışan “bizleri belediye önüne çağıracaklar ve maaşlarımızı düzenli olarak aldığımızı söylememezi istediler” şeklinde gönderdiği mektupta olacakların yazıldığı açıkça görüldü.

Baskı ve dayatma ile işçilerin haklarını ödemediği gibi işten çıkartılma tehditlerinin havalarda uçuştuğu Belediye’de nelerin yaşandığı ve Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi’nin neden işçilerden yana bir tavır takınmayarak müteahhitlerden yana bir tavır takındığı merak konusu oldu.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
FENER 10 yıl önce

mektubu yazan belediye çalışanı direk ilk cümleyi de mi size kolaylık olsun diye kendi yazdı...

Avatar
R 10 yıl önce

i̇lk paragraf olmamış.

banner30