banner78
banner25

Baskette ikinci lig'deyiz!
Türkiye Erkekler Basketbol Bölgesel Ligi’nden, 2’nci lige yükselen Edirne Belediyesi Edirnespor Basketbol Takımı, Edirne’de tezahüratlar ve meşaleler eşliğinde karşılandı. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Edirne Belediyesi Edirnespor Erkek Basketbol Takımı kurulduğu ilk yıl ikinci lige yükseldi. Bu bizim için çok önemli. Büyük bir başarı” dedi.

Final Grubunda 21. Haftada 20 Mayıs 2017 Cumartesi günü Darüşşafaka Doğuş Gelişim ile karşı karşıya gelen ve rakibini 86-64 yenmeyi başaran Edirne Belediyesi Edirnespor Erkek Basketbol Takımı, bu galibiyeti ile birlikte ikinci lige yükseldi. Takımın ikinci lige yükselmesi Edirne’de büyük sevinç yarattı.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, ikinci lige yükselen takımı, Olin Kavşağı’nda çiçeklerle karşıladı. Gürkan, çiçeği takım kaptanı İsmail Esmeray’a takdim etti. Edirne Belediyesi’ne ait Panoramik Şehir Turu Otobüsüne binen Edirne Belediyesi Edirnespor Erkek Basketbol Takımı, şehir turu atarak, Edirne Belediyesi’ne ulaştı.

Edirnespor Erkek Basketbol Takımı oyuncularını ve yönetimi, taraftarlar tarafından coşkuyla karşılandı. Taraftarlar tezahürat atarak ve meşale yakarak, takımına destek verdi. Taraftarların bu coşkusuna Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan da dahil oldu.

Edirne’nin en mutlu günlerinden birini yaşadığını anlatan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Yönetimimizle, kulüp başkanımızla, hocamızla, oyuncularımızla ve 9 ay boyunca takımımızı hiç yalnız bırakmayan taraftarımızla birlikte hepimiz çok mutluyuz. Bugün Edirne Belediyesi Edirnespor Erkek Basketbol Takımımız, Türkiye Basketbol ikinci ligine yükseldi. Erkek Basketbol Takımımız, kurulduğu ilk yıl, ikinci lige çıktı. Yıllardır, ikinci lige çıkmak için mücadele eden, ter döken onlarca takım arasında, takımımız kurulduğu ilk yıl ikinci lige yükselmiş olması bizim için çok önemli, büyük bir başarı. Edirne Spor Yönetim Kurulu Başkanı Savaş Üner’i, Basketbol Şube Sorumlusu Adem Yetişken ve yönetim kurulundaki tüm arkadaşlarımızı kutluyorum. Tabi ki Mülkü Hoca bizi mahcup etmedi. İnandı, inandırdı. Bu gencecik insanları bir takım haline getirdi. Amatör ruhla profesyonelce mücadele ettiler. Basketbol Genel Menajerimiz Serdar Yiğitsoy tecrübesiyle liderlik, ağabeylik yaptı. Ve tabi ki taraftarımız her zaman olduğu gibi hep takımının yanındaydı. Batı Kale, takımının her anında yanındaydı. Teknik anlamda şampiyonluk değil ama bizim için bir şampiyonluktur, kurulduğumuz ilk yıl ikinci lige çıktığımız için. Tüm Edirne’ye armağan olsun. 19 Mayıs’ta nikahım vardı. Bana da nikah hediyesi vermiş oldular. En güzel hediye onlardan geldi” dedi.

Takım Kaptanı İsmail Esmeray da çok zor süreçlerden geçtiklerini ve çok zor rakiplerle mücadele ettiklerini ifade ederek, “Bir bütün olduk, bir takım olmayı başardık. Güzel mücadele ettik. En büyük destekçimiz Batı Kale, bizi hiçbir yerde yalnız bırakmadılar. Gücünü her zaman arkalarında hissettik. Bütün Edirne’ye armağan olsun” ifadelerine yer verdi.

Daha sonra Edirne Belediyesi Edirnespor Erkek Basketbol Takımı, yönetimi ve taraftarlar Edirne Belediyesi önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.



banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30