banner78
banner25

Başbakan'a destek konvoyu Türkiye'ye vardı!

Avrupa Türk Demokratlar Birliği (UETD) Avusturya Şubesi tarafından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a destek amacıyla organize edilen "Milli İradeye Destek Konvoyu" Türkiye’nin kara sınır kapısı Kapıkule’ye vardı.

18 saat süren yolculuğun ardından bugün akşam saatlerinde Kapıkule kara sınır kapısına varan Milli İradeye destek konvoyunu Edirne Ak parti Teşkilatı ve çok sayıda partili karşıladı.

Düzenlenen sahnede konuşma yapan Ak parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk ve Avrupa Türk Demokratlar Birliği (UETD) Genel Başkanı Süleyman Çelik birer konuşma yaparak Türkiye’de yaşanan olumsuzlukların Avrupa’daki yansımalarına dikkat çekti.

 Milli İradeye Destek Konvoyu’nun serüveni hakkında bilgi veren Avrupa Türk Demokratlar Birliği (UETD) Genel Başkanı Süleyman Çelik yüzlerce araçla dün akşam saatlerinde hareket ettiklerini belirterek “1200 km kadar yolu soğuk ve kışa rağmen kat ettik.Bunu yaparken kendi istekleri doğrultusunda yapmadılar.Tam tersine orada yaşayan vatandaşlarımızın talep ve istekleri doğrultusunda sadece vatandaşlarımızın Türkiye’mize sağ selim gelebilmeleri adına UETD Avusturya adına bu organizasyonu gerçekleştirdi.Bu tip bir organizasyonu geçtiğimiz yıl Temmuz ayında UETD Avusturya başlattı.Sayın başbakanımıza ve hükümetine sahip çıkma adına tüm Avrupa’ya ve Türkiye’ye haykırdı.20 bin insanımızı Avusturya teşkilatımız sokaklara döktü.Daha sonrada 70 bin insanımızın Almanya’da bir mitingle yine sayın Başbakanımızın yanında olduğunu ve onu sevdiğimizi ve hükümetimizin arkasında olduğunu haykırdık.Bugün yapılanda aynı aksiyondur.Burada Türkiye’mizde şu anda gelişmekte olan olaylarda sayın Başkanımızın yanında olduğumuzu göstermek adına buralara geldik”şeklinde konuştu.

Düzenlenen mini mitingin ardından yaklaşık 100 kadar araç karayolu ile Edirne şehir merkezine geldi ve buradan da İstanbul istikametine doğru devam etti.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30