banner78
banner25

Baro kadınları mahkum kadınları unutmadı
  8 Mart Dünya Kadınlar günü nedeniyle Edirne Barosuna bağlı avukat kadınlar Edirne Kapalı Cezaevinde bulunan tutuklu ve hükümlü bayanlara yardım yaparak önemli bir açığı kapattılar.

Edirne Barosu Kadın, Aile ve Çocuk Hakları Komisyonu Başkanı Av.Nurten Kasapoğlu ve beraberindeki üyeler tarafından gerçekleşen etkinlikte cezaevinde bulunan hükümlü 30 bayan ve 9 çocuğun kaldığı bölüme bugün çamaşır makinesi,buzdolabı, yazı tahtasından oluşan beyaz eşya seti teslim edildi.

Daha önceden yaptıkları görüşmede kendilerine bir ihtiyaçları olup olmadığının sorulması sonrasında gelen talep doğrultusunda eşyaları aldıklarını belirten Av.Nurten Kasapoğlu kadınların yaşamın her alanında zor şartlarda mücadele ettiğini belirterek Dünya kadınlar günü hakkında bilgi verdi.Kasapoğlu “kadınlarının eşit işe, eşit ücret , günde sekiz saat çalışma ve doğum izni gibi talepleriyle 1857 yılında başlattıkları eşitlik mücadelesinde hakları uğruna can verdiği gündür.Günümüzde 8 Mart Kadın sorunlarına çözüm önerilerinin kadınlara karşı her türlü ayrımcılığın kaldırılması ve kadına yönelik şiddette son verilmesi istemlerinin bir kez daha dile getirildiği Birleşmiş Milletler tarafından tanımlanmış uluslararası bir gündür.Baromuz Kadın – Aile ve Çocuk Hakları Komisyonu olarak sadece 8 Mart Dünya Kadınlar günüde değil sürekli olarak kadınlarımıza hizmet vermekteyiz. Diğer illerde olduğu gibi Edirne Barosu bünyesinde Kadın Hakları Merkezi açılacak şiddet mağduru kadınlarımıza hizmet verecektir”dedi.

Baro Aile ve Çocuk Hakları Komisyonu’nun cezaevindeki kadınları sık sık ziyaret ettiğini belirten Kasapoğlu “Edirne Barosu Cezaevinin kadın koğuşuna çamaşır makinesi, yazı tahtası çocuk koğuşuna da buzdolabı hediye edecektir. Geçen yıl cezaevinin Avukat görüşme odası yenilenmesi, masa tenisi alınmıştır. Baromuz ceza evine her zaman özveri ile katkıda bulunmaktadır”dedi.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30