banner137
banner25

Baro başkanı sert çıktı!
Edirne Baro Başkanı Özgür Yıldırım son yapılan ulaşım zamlarına ilişkin sert açıklamalarda bulundu.Yıldırım yapılan zammın hukuka aykırı olduğunu söyleyerek şöyle devam etti."Yapılan zamlarla eşitlik ilkesi ihlal edilmiştir. Eşit mesafeye eşit ücret ve eşit zam oranlarının uygulanması gerekirken, kent kartlı ulaşıma %10 zam yapılmış, nakit ödemelerde ise zam oranı %50 oranına çıkartılmıştır. Dolayısı ile aynı yolu şehir içi toplu taşıma aracı ile  beraber katedecek olan ve toplu taşıma aracının aynı koltuğunda oturan iki yolcudan birisi 1.65 TL’na diğeri ise 3, 00 TL’na yolculuk yapmak zorunda bırakılmıştır. Öğrencilere ise %15 zam uygulanmıştır. Tüm bu alınan zam kararları hukuka aykırıdır. İptali ve yürütmesi durdurulabilecek kararlardandır. Bu konuda yargı yoluna başvurmak isteyen vatandaşlarımıza hukuki destek verilecektir"diyerek zammı eleştirdi.
Kartla yapılan ulaşım ile kartsız yapılan ulaşım arasında fark olmaması gerektiğini hatırlatan Yıldırım "
Burada korunan bir kamu menfaati yoktur. Korunan menfaat maalesef araç sahiplerinin menfaatleridir. Henüz bir yıl geçmeden yeni bir zam yapılmış olması da son derece manidar olup, akıllara başkaca sorular getirmektedir! Orantısız, eşitlik ilkesine ve hukuka aykırı olan bu son zamlarla beraber isitisnalar kaideyi bozmamakla birlikte açıkça görülmüştür ki ; Edirne’de siyaset yapan yerel siyasetçiler ve siyasi partiler arasında temelde hiç bir fark bulunmamaktadır. İktidar da muhalefet de halkın menfaatlerini korumamaktadırlar. Malum olduğu üzere zam kararı iktidar ve muhalefet partilerinin temsilcilerinin ortak kararıdır. Ancak, Edirnemizin sahipsiz olmadığını herkes bilmelidir"dedi.
Trakya Üniversitesi Ayşekadın Yerleşkesi’nin karşısındaki sokakta meydana gelen cinayet olayına ilişkinde açıklama yapan Baro Başkanı Yıldırım bu tür yerlere verilen alkol ruhsatlarının yanlışlığına dikkat çekerek"bu sokakta malum olduğu üzere aileler de ikamet etmektedirler. Öğrencilerin alkol ve diğer kötü alışkanlıklardan uzaklaştırılması için çaba harcanması gerekirken, alkol kullanmaya teşvik edilmeleri son derece hatalıdır. Bu uygulama ile alkollü içki kartelleri servetlerine servet katarlarken, alkolün ve diğer maddelerin vermiş olduğu tesirle bir çok adli olayın yaşandığı bu sokakta, önleyici tedbirler alınmayarak bir vatandaşımızın can kaybına, bazı vatandaşlarımızın yaralanmalarına, bir çok ailenin de mağduriyetine sebep olunmuştur. Yaşanan bu üzüntü verici olayda tüm ilgililerin kusuru bulunmaktadır. Maalesef göz göre göre Edirnenin göbeğinde kurşunların havada uçuşur hale gelmesinin önüne geçilememiştir."dedi.
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ait 11 yıl önce

edirneyi ulaşımda bu noktaya getirenler utansın. ayrıca üniversitenin oraya acilen cami yapılması gerekiyor meyhane değil...

banner30