banner137
banner25

Bakan Yazıcı “geri adım atmadık”
Bulgaristan tarafında yaşanan yol kapatma eyleminin sona ermesinin ardından Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı ani bir kararla Edirne’ye geldi.
Dün akşam saatlerinde Bulgaristan’ın geçici hükümetinin Ulaştırma Bakanı Kristian Krıstev’in Kapıkule Gümrük sahasına gelerek burada Vali Yardımcısı Nedim Özırmak ile görüşmesinin ardından kaldırılan boykot kararının ardından yaşanan gelişmeleri bizzat yerinde incelemek adına Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı Kapıkule Gümrüğüne gelerek burada basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
Ulaştırma Bakanlığı olarak uygulanan mevzuat gereği ülkelerin yaptıkları ihracat ve taşıma belgelerinin uluslar arası nitelikte olması gerektiğini ve buna Bulgaristan’da bulunan bazı firmaların uymayarak ihlaller yaptığını tespit ettiklerini belirtti.Yazıcı açıklamasında “firmalara ait taşıma belgeleri vardır.Eğer bir ülke taşıma belgesini Türkiye’den Bulgaristan’a şeklinde almışsa veya Bulgaristan’dan Türkiye’ye şeklinde almışsa tek taşıma belgesi vardır demektir.Ancak siz bu belge ile bir başka ülkeye yani üçüncü ülkeye taşıma yapmaya kalkarsanız bunun belgesini almanız gerekir.Bu uygulamaya karşı Bulgaristan’da yönetim boşluğundan dolayı da bazı firmalar tamamen hukuk dışına çıkarak seyahati ve taşıma özgürlüğünü ortadan kaldıracak eylem icra etmişler”dedi.
Soruna geçici olarak çözüm bulduklarını açıklayan Bakan Yazıcı yaşanan bu olaydan dolayı Türkiye’nin ticari zararının olduğunu ve bunu aşmak için 31 Mayıs tarihine kadar uzlaşılması için bir çözüm yaptıklarını ifade etti.
Geri adım atılıp atılmadığı yönünde ki bir soruya da Bakan Yazıcı “biz inatlaşmaya gitmedik.Herkes otursun konuşsun ak mı kara mı bunu görsün.Geri adım atmakla ilgili bir şey yapmadık.Ay sonuna kadar öteleyin diye sözlü talimat verdik.Pazartesi günüde yazılı talimatımız gelecek”şeklinde konuştu.
Bakan Yazıcı daha sonra beraberindeki heyetle birlikte Kapıkule gümrük sahasında gezi ve incelemelerde bulundu.
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30