banner78
banner25

Bakan Şahin

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yaptıkları ortak çalışmada yaklaşık 4 milyon hanenin ekonomik ve sosyal analizini yaptıklarını söyledi.

Bir dizi programa katılmak üzere Edirne’ye gelen Şahin, Vali Hasan Duruer tarafından polis tören mangası ile karşılandı.
 
Valilik makamına geçen Bakan Şahin’e, bir gazeteci tarafından basında “Bakanlıktan yardım alanların işe başladıklarında maddi desteğin kesilmeyeceği ve iş masraflarının da karşılanacağı” şeklinde haber soruldu.
 
Şahin, “İstihdamın içinde olması gereken kişi sosyal yardım alıyorsa bu çalışmasına engel olmamalı. Sosyal Yardım Sistemi'nden istifade eden, çalışabilecek güçteki kişilerin istihdama kazandırılmasını istiyoruz. İstihdama kazandırılması, destek sisteminden faydalanmayacağı anlamına gelmeyecek. Bunu çok önemsiyoruz.” dedi.
 
Amaçlarının yoksul vatandaşlara balık tutmayı öğretmek olduğunu ifade eden Bakan Şahin, “Muhtaçlıklarını azaltıp kendi kendine ayakta kalmalarını sağlamak. Küçük küçük desteklerle başarılabiliyor. İşverenin talebine bakıyorsunuz, o talep doğrultusunda çalışacak kişinin durumuna bakıyorsunuz. Uzaman desteğiyle bunları sertifikasyona verdiğiniz zaman, hem yardım alma noktasında sistemi daha adaletli bir hale getiriyorsunuz hem de bunları istihdama katarak sürdürülebilir büyümede insan gücünü çok daha iyi kullanıyorsunuz. Bu bakımdan herkesin kazandığı bir modeldir.” açıklamasını yaptı.
 
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, aldıkları yeni bir kararla eşi vefat eden kadınlara da mali destek sağladıklarını ifade etti.
 
Ekonomik durumu zayıf olan ailelerde eşi vefat eden kadının muhtaç hale geldiğini ifade eden Şahin açıklamasını şöyle sürdürdü: “Kadın, özellikle ekonomik olarak zayıfsa eşi üzerinden giden ekonomik gücü varsa eşi vefat ettiği zaman bir anda yardıma muhtaç hale geliyor. Bu kadınların her ay bir müdüre, bir kaymakama gidip el açmasını doğru bulmadığımız için düzenli yardıma geçtik. 2 ayda bir 500 lira banka hesaplarına yatırılıyor.” diye konuştu.
 
Şu anda Türkiye'de 250 bin kadınının sosyal hizmet ve destekten yararlandığını kaydeden Şahin, kendilerine muhtaç olup da gidemediklerini bir yerin ve sıkmadıkları bir elin kalmasını istemediklerini ifade etti.
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30