banner137
banner25

Bakan Eroğlu

Trakya turu kapsamında Tekirdağ,Çorlu, Keşan ve Uzunköprü ilçelerinde bir dizi açılışa katıldıktan sonra Edirne’ye gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu; Edirne Valisi Hasan Duruer’i makamında ziyaret etti.

Gün boyu Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ile birlikte olan ancak bakan Müezzinoğlu’nun İstanbul programından dolayı Edirne’ye yalnız gelen bakan Eroğlu Valilik ziyareti sonrasında gazetecilerin karşısına geçerek yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu 2013 yılının 7 aylık periyodunda 53 projenin müjdesini verdiğini bunlarında hayata geçtiğini, yeni açıkladığı ve 98 milyon TL tutarında olan 19 yeni müjde ile Edirne’ye hizmet etmek için gerekeni yaptıklarını ifade etti.

Edirne’ye her geldiğinde yüreğinin yandığını ifade eden Bakan Eroğlu Edirne’yi kabile devletlerinde olmayan bir şehirleşme karşı karşıya olduğunu kaydetti.Hükümet olarak şehirleşme anlamında ne gerekiyorsa yapmaya hazır olduklarını kaydeden Bakan Eroğlu Edirne’nin potansiyelinin çok büyük olduğunu kaydetti ancak bu konuda “yağ var şeker var.Ancak bunu yapacak usta yok”diyerek yerel yönetimi eleştirdi.

Valilik ziyareti sonrasında Ak parti il binasına geçen Orman ve Su İşleri Bakanı Prf.Dr.Veysel Eroğlu burada da yerel idareyi eleştirdi.Kalabalık partili grubu tarafından karşılanan Bakan Eroğlu kendilerinin göreve geldiği günden bu yana birileri tarafından “bunlar her şeye karışır,bunlar insanların özgürlüklerini kısıtlar” gibi yakıştırmalar yaptığını kaydederek “Edirne’de bunların hizmet falan yaptıkları yok.Edirne’de bir laf çıkarmışlar.Bizim sosyal hayatımıza karışacaklar falan diyorlar.yahu kimin hayatına karıştık?10 yıldır Edirneliler bunu anlamadılar mı?”dedi.

Edirne’nin belediyecilik anlamında kötü yönetildiğini belirten Bakan Eroğlu “Edirne batıya açılan bir kapı.Edirne bu şekilde kötü yönetilen bir belediyeciliğe layık değil.Benim Edirneli kardeşim en güzel hizmete layık.Biz hükümet olarak Edirne’ye bugüne kadar 1 milyar 528 milyon TL’lik hizmet yaptık.Hükümet olarak ne gerekiyorsa yapıyoruz”şeklinde konuştu.

Hükümet ve yatırımlarını bir uçağa benzeten Eroğlu “bir uçak düşünün.Belediyenin yaptığı hizmetler bir kanatsa,merkezi hükümetin yaptıkları bir diğer kanattır.Eğer belediye hizmetleri böyle kötüyse o zaman uçağın bir kanadı yok demektir.Gelin uçağın diğer kanadını takın hep birlikte uçuralım”dedi.

Muhalefeti eleştirerek “çarpık zihniyet” yakıştırması yapan Eroğlu “keşke bu çarpık zihniyet Edirne’nin ayağından çekmese.Edirne makus tarihini elbet yenecek”diyerek salonda bulunan partililerin çalışmasını ve Belediye Başkan adayı Prf.Dr.Ahmet Günşen’in her yerde anlatılarak desteklenmesini istedi.

Bakan Eroğlu Çorlu havaalanından kalkacak olan uçağına yetişmek için programını keserek karayolu ile Çorlu’ya hareket etti.

 

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30