banner78
banner25

Azmetti madalya kazandı!
Türkiye Bedensel Engelliler Federasyonunca tertip edilen Bedensel Engelliler Yüzme Türkiye Şampiyonasına katılarak üç altın madalya kazanan lise öğrencisi Özge Üstün,başarısını en büyük pay sahibi olan Edirne Valisi Hasan Duruer ile paylaştı.
Bedensel Engelliler Türkiye Yüzme Şampiyonası'nda 100 metre serbest, 50 metre serbest ve 100 metre kurbağalama kategorilerinde altın madalya kazanan bedensel engelli yüzücü Özge Üstün,bugün annesi Sevim Üstün ve öğretmeni Canan Zerev Üstev ile Vali Hasan Duruer'i makamında ziyaret etti. Kazandığı madalyaları Hasan Duruer'e getiren 18 yaşındaki lise öğrencisi Özge Üstün Vali Duruer'e daha büyük başarılara imza atmak için söz verdi.
İstanbul'da düzenlenen şampiyonaya katılmak için hazırlıklarını aralıksız sürdüren ve 1 buçuk yıldır kapalı yüzme havuzunda antrenmanlarını yaparak yarışmalara girecek seviyeye gelen Üstün, organizasyona 200'e yakın sporcunun katıldığını ve onların arasından böyle bir derece ile dönmenin büyük bir başarı olduğunu ifade etti. Şampiyonaya çok iyi hazırlandığını kaydeden Üstün, "Bir buçuk senelik bir emeğimin karşılığını 3 altın madalya kazanarak aldım. O kürsüye çıkmak beni çok mutlu etti. Kazandığım madalyalar sayesinde Paralimpik Oyunları'na katılma hakkı elde ettim. Sıradaki hedefim burada altın madalya kazanmak" dedi.
 Vali Hasan Duruer de Özge'nin yaptığı ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek elde edilen başarının önemine dikkat çekti.Kendisinden daha önceki ziyaretinde başarı beklediğini söylediğin ifade eden Vali Duruer "Kendisiyle geçen gün havuzu incelemeye gittiğimde tesadüfen tanıştım. Orada bana şampiyonaya hazırlandığını söyledi ve bana madalya sözü verdi. Şimdi görüyoruz ki verdiği sözü üçe katlamış. Kendisi aynı zamanda derslerinde de başarılı bir öğrenci. Memlekete faydası olacağını düşünüyorum. Öğrencimizi, ailesini ve öğretmenlerini tebrik ediyorum" diye konuştu. Vali Duruer daha sonra Özge Üstün'e matruşka hediye etti.
Spina Bifida (embriyolojik yaşamda omiriliğin kapanması) ve Hidrosefali (beyinde su toplanması) hastalıkları nedeniyle doğuştan bedensel engelli olarak dünyaya gelen Özge Üstün İlhami Ertem Lisesi'nde son sınıf öğrencisi. Yüzme sporuna 1,5 yıl önce ailesinin desteği sonucu başlatan Üstün çalışmalarını Fatih Sultan Mehmet Yüzme Havuzu'nda sürdürüyor.Üstün engelli olmanın kendini engellemediğini ancak bazı zorluklarla karşı karşıya kaldığını da ifade etti.
 
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30