banner137
banner25

Aydınlatmalar hatalı!
2 yılı aşkın bir süredir karanlıkta kalan tarihi taş köprülerde doğan umut ışığı yerini yine karamsar bir havaya bıraktı.
Deneme yanılma yöntemi ile köprüleri nasıl aydınlatacaklarını düşünen ve çeşitli yöntemler arayarak çağdışı bir aydınlatma yönetimde karar kılan firma yetkilileri tüm eleştirilere rağmen çalışmalarına ağır aksak bir şekilde devam ediyor.
Tunca köprüsü yan kısımlarına konulan beton bloklar üzerine oturtulan projektörler sayesinde köprüyü estetikten uzak bir şekilde aydınlatmayı hedefleyen müteahhit firma yetkililerinin kullandıkları lambalarında tarihi dokuyu aydınlatmaya uygun olmadığı ortaya çıktı.
Köprü ve benzeri tarihi mekanların aydınlatılmasında beyaz renkli lambaların kullanılmasının doğru olmadığını belirten konusunda uzman kişiler “tarihi eser aydınlatmalarında amber yani sarı renkli lamba kullanılır.Beyaz lamba tarihi dokuyu o ihtişamı ile ortaya koymaz.Ama burada beyaz lamba kullnılmış”dediler.
Öte yandan sürücülerde deneme amaçlı kullanılan aydınlatmalara gece denk geldiklerini ve lambaların gözlerini aldıklarını belirterek “avrupa’da bu tür aydınlatmalar köprüyü dışarıdan ve yolu aydınlatma şeklinde olur.Bizde bunu neden yapamıyorlar anlamış değiliz.Bu ışıkları koyanlar gece araçları ile buradan geçsinler başka bir şey demeyeceğiz” diyerek yapılan işi eleştirdiler.
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30