banner78
banner25

Ata’mızın evi restore ediliyor!
Ulu Önder Mustafa kemal Atatürk’ün 1881 yılında doğduğu ev olarak bilinen Yunanistan’ın Selanik kentindeki tarihi ev Yunan yetkililer ve Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkilileri tarafından hazırlanan ortak bir proje ile restore ediliyor.
İl olarak Atatürk’ün evinin içinde bulunan tarihi değeri bulunan ve kıymetli sayılacak eserlerin bir Türk nakliye firması ile güvenli bir şekilde Türkiye’ye nakledilmesi ile başlayan süreç binanın iç ve dış kısımlarındaki onlarımla sürecek.
Bilgili Holding tarafından onarıma alınan ve Türk dostu olarak tanınan Selanik Belediye Başkanı Yannis Boutaris’in destek ve katkıları ile hazırlanan restorasyon projesi sadece ev ile sınırlı değil.Evin çevresinde bulunan alanında tarihi binanın konumuna ve durumuna uygun olarak restore edileceğini belirten yetkililer onarımın herhangi bir sıkıntı yaşanmaması durumunda 29 Ekim 2012 tarihinde tamamlanmasını planlıyor.
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30