banner137
banner25

Aşk kazanı kaynadı,80 lik amca ve teyzeler oynadı

14 Şubat Sevgililer günü nedeni ile Edirne’de hizmet veren şekerleme firması, aşkla yoğrulan sevgi hamurlarını sevgililere dağıttı.

Edirne’nin meşhur tatlısı Badem ezmesini 80 lik aşıklara yoğurtan ve yarın kutlanacak olan sevgiler günü için ücretsiz dağıtımını sağlayan işletmeci Arif Meriç “aşkın yaşı yoktur” dediği Sevgililer gününde sürekli olarak gençlerin öne çıktığını,ancak yıllarını bir ömre adamış sevgililerinde örnek alınması gerektiğini söyleyerek iş yerindeki imalathanede aşk hamuru adını verdiği hamuru 80 lik amca ve teyzeye yoğurturdu.

Hamurun hazırlanışı sırasında Edirne ince saz ekibide hazır bulunarak aşk şarkıları ile ortama renk kattı.

52 yıllık evli olan yaşlı çiftlerden Fikri ve Beyhan Şişli çifti aşk hamuru yoğurmaktan dolayı memnun olduklarını ifade ederek evliliğin aşkı öldürdüğünü ancak aşkın bitmediğini ifade ettiler.Eskiden sevgililer gününün olmadığını ve bu yüzden hayatında hiç hediye almadığını savunan 72 yaşındaki Beyhan teyze “bana hayatında hiç hediye almadı.O aman böyle şeyler yoktu”dedi.

Bu siteme hemen cevap veren 80 yaşındaki Fikri Şişli ise eşine yoğurduğu kalp şeklindeki sevgi hamurlarından vererek yanağından öperek hem ilk hediyesini aldı hemde gönlünü yaptı.

İş yeri sahibi Arif Meriç ilkini geçtiğimiz yıl yaptığı aşk hamuru programında kalp şeklinde hamurlar tatlılar yaptıklarını bunun ikincisini bugün gerçekleştirerek 14 bin adet kalp şeklinde badem ezmesi yaparak sevgililer gününde sevgiliye alınacak en güzel ve tatlı hediye olarak ücretsiz bir şekilde dağıtacaklarını kaydetti.
Edirne Tava ciğeri koruma ve tanıtma derneği başkanı Bahri Dinar ise Edirneli ciğerciler olarak bu tatlı günde ciğerin yanında tatlı ikram edeceklerini ve bunun sevgi ile yoğrulan bir hamur olduğunu ifade etti.


 

 

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30