banner137
banner25

Araçlar çekilecek!

Edirne Belediyesi ve Edirne Emniyet Müdürlüğü tarafından yürütülen ortak bir çalışma ile bundan böyle cadde ve sokak aralarında bulunan ve kullanılmadığı gerekçesi ile çürümeye bırakılan park halindeki araçlar görüntü kirliliği oluşturduğu gerekçesi ile bulundukları yerden çekilecek.

Zaman içerisinde vatandaşların gerek maddi imkansızlıklardan dolayı ödeyemediği vergileri veya, kazalı olması yada kullanacak kişi olmamasından dolayı evinin önüne bıraktığı ve uzun yıllar kullanmadığı araçları bundan böyle görüntü kirliliği oluşturduğu gerekçesi ile ilgili yasa maddesi uyarınca çekilecek.

Edirne Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın zaman içerisinde tedbir alınmadığı için sorun haline geldiğini gördüğü kullanılmayan araçların görevliler tarafından çekileceği belirtildi.

Açıklamaya göre “Şehrimiz merkezinde yol kenarlarında veya kamuya ait boş alanlarda bulunan, vatandaşlara ait plakalı veya plakasız hurda araçlar trafik güvenliğini tehlikeye attıkları ve çevre kirliliği yarattıklarından dolayı yollardan çekilecektir.Edirne Belediyesi ve Emniyet Müdürlüğü’nün müştereken yapacağı çalışmayla uzun zamandır kullanılmayan plakalı veya plakasız araçlar çekici vasıtasıyla bulundukları yerlerden kaldırılacaktır. Bu araçlarla ilgili olarak Kabahatler Kanunun 41. Maddesi 6. bendine göre işlem yapılarak hurda aracını sokakta bırakan kişiye 477 TL idari para cezası kesilecek ve çekici masrafı da araç sahibinden ayrıca tahsil edilecektir.
Vatandaşlarımızın bu konuda duyarlı olmasını rica eder ve Nisan ayı sonuna kadar hurda araçlarını kendilerine ait alanlara taşımaları gerektiğini kamuoyunun bilgisine sunarız”denildi. 

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30