banner78
banner25

Arabaya bağlayıp çektiler!

Edirne’de dün akşam saatlerinde yaşanan bir olay insanların hayvanlara karşı olan sevgisini bir kez daha gözler önüne serdi.

İnsanlıktan nasibini almadığı görülen kişilerin bir arabanın arkasına bağlayarak çektikleri köpek, duyarlı kişiler sayesinde teşhir edilerek sosyal medyada sergilendi.Kısa sürede tepkilere neden olan fotoğrafa duyarsız kalmayan Edirne Belediyesi ekipleri ise konu hakkında çalışma başlatarak fotoğrafa yansıyan aracın plakası üzerinden yola çıkarak söz konusu köpeğe ulaşmaya çalışıyorlar.Köpeğin kime ait olduğu veya araca bağlayan kişilerin sahibi olup olmadıkları ise yapılan araştırma sonrasında ortaya çıkacak.

Bilindiği gibi Hayvanların korunması için 2004 yılında çıkarılan 5199 Sayılı Yasa'nın 28. maddesi uyarınca, kanun hükümlerine aykırı hareket edenlere karşı uygulanacak idari para cezaları Orman ve Su İşleri Bakanlığınca güncellenmiş ve ilgili kanunun 8. maddesinde düzenlenen "bir hayvan neslinin yok edecek her türlü muamele" suçu için bu davranışa maruz kalan her hayvan için 15 bin 226 lira para cezası öngörülüyor.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30