banner137
banner25

Akşam çorba,sabah hamam!

Bulgaristan’ın tır geçiş belgelerinde yarattığı sıkıntıdan dolayı kara sınır kapılarında yaşanan sorun birinci haftasını doldururken akşam saatlerinde yaşanan yol kapatma eylemi yetkililer tarafından engellendi.

Türkiye ile Bulgaristan arasında bulunan tampon bölgede bekleyen tır araçlarının sürücüleri akşam saatlerinde yol kapatma eylemi gerçekleştirdi.Defter veya transit geçiş belgesi ile giriş-çıkış yapabilen tır araçlarının geçişlerini engellemek adına yol kapatan tır sürücüleri yaklaşık 2 saat süren eylemin ardından yetkililerin iknası sonucunda yolu tır araç trafiğine açtılar.

Kapıkule kara sınır kapısında bunlar yaşanırken, Bulgaristan’a açılan bir diğer sınır kapısı Hamzabeyli’de ise bekleyen 200 kadar araç sürücüsü 8 gündür beklemenin artık kendilerini yorduğunu,yetkililerin duruma bir an önce çözüm üretmesini isteyerek “havalar çok soğuk.Gece arabalarımızda yatıp kalkıyoruz.Arabalarımız sabaha kadar vebosta adı verilen ısıtıcı ile ısıtılıyor.Mazotlarımız bitiyor ve hiçbir yetkili sorunumuza eğilmiyor”diyerek sitem ettiler.

Havanın kararması ile Hamzabeyli sınır kapısında bulunan tır sürücülerinin yanına gelen Edirne merkeze bağlı Lalapaşa Kaymakam vekili Halil İbrahim Kazar sürücülerin sorunlarını dinledi ve ilk iş olarak kendilerine sıcak çorba servisi yaptırdı.Araçlarında bulunan mazotların bitmek üzere olduğunu öğrenen kaymakam Kazar ilçeden temin edeceği mazot yüklü tankerin gece veya sabah saatlerinde Hamzebeyli sınır kapısına gelerek mazot servisi yapacağını ifade etti.

Öte yandan tır sürücülerinin uzun süren bekleyişlerinden dolayı banyo ihtiyaçların olabileceğini düşünen Kaymakam Halil İbrahim Kazar Cuma günü ihtiyacı olan tır sürücülerini Edirne kent merkezinde bulunan bir hamama götürerek burada banyo ihtiyaçlarını karşılamayı düşündüklerini belirtti.

Kaymakam Kazar “şu an yaklaşık 200 kadar tır aracımız var.Arkadaşlarımıza Lalapaşa Kaymakamlığı olarak sıcak çorba ikramında bulunduk.En yakın zamanda da mazot ihtiyaçları var arkadaşlarımızın mazot ihtiyaçlarını karşılayacağız”diyerek 22 tı aracının Hamzabeyli gümrük sahası içinde beklediğini ve bunların arasında Bulgar tır sürücülerinin de bulunduğunu, kendilerine de sıcak çorba ikramında bulunduklarını kaydetti.

Yetkililerin kısa süre için yapacağı öncelikli çözümlerin başında sınırın her iki tarafında bulunan tır araçları ve bunların sürücülerinin karşılıklı olarak gidecekleri yere salınmasını sağlamak ve gümrük sahasındaki beklemeyi önlemek olduğu ifade edilirken, Bulgaristan’ın en güçlü tır firmalarından birinin Pazartesi sabahı itibari ile Bulgaristan sınır kapısındaki tır geçiş yolunu kapatacağı ve eylem yapacağı ifade ediliyor.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30