banner137
banner25

Ak parti “kaldırımlar yönetmeliğe uymuyor”
Ak Parti Edirne İl Başkanı Müjdat Kahve, ''Birlik ve beraberliğimizi pekiştirmek amacıyla ramazan boyunca sokak iftarlarında 60 bin vatandaş ile birlikte olmayı planlıyoruz'' dedi.
Londra Asfaltı Caddesi'ndeki parti binasında düzenlenen basın toplantısında konuşan Kahve, ramazan aylarında dostluk ve yardımseverliğin ön plana çıktığını söyledi. AK Parti olarak ramazan boyunca sokak iftarları düzenleyeceklerini belirten Kahve, ''Birlik ve beraberliğimizi pekiştirmek amacıyla ramazan boyunca sokak iftarlarında 60 bin vatandaş ile birlikte olmayı planlıyoruz. Ayrıca, Edirne ve ilçelerinde düzenlenecek iftarların sponsorluğunu Edirneli hayırseverler yapıyor'' diye konuştu.
AK Parti Edirne Merkez İlçe Başkanı Mehmet Özülkü de, ramazan ayında naçizane paylaşımların ön plana çıktığını söyledi.
Ramazan ile birlikte bolluk ve bereketin geldiğini belirten Özülkü, ''Gençlik ve kadın kollarımızın desteği ve il başkanlığımızın öncülüğünde vatandaşlarla buluşacağız. Edirne'nin çeşitli mahallelerinde ve ilçelerde düzenleyeceğimiz iftarlara milletvekillerimizde katılacaktır. Ramazan boyunca vatandaşlarımızla aynı sofrada oturup, aynı tasa kaşık çalmanın duygusunu yaşayacağız. Siyasi amaç gütmediğimiz iftarlarımıza herkesi davet ediyoruz'' şeklinde konuştu.
AK Parti Edirne İl Kadın Kolları Başkanı Melek Yürük de, Edirne Belediyesi'nce yapımı devam eden Atatürk Bulvarı ve Zübeyde Hanım Caddesi'ndeki kaldırımların engelliler için yenilik içermediğini savundu.
Kaldırımların tekerlekli sandalye kullanımına uygun yapılması gerektiğini belirten Yürük, şunları kaydetti:
''2005 yılında çıkarılan kanun ile kamusal alanların ve toplu taşıma araçlarının engellilerin erişimine uygun hale getirilmesi gerekmektedir. Ancak, Edirne'de yapılan kaldırımlar yasa gereğince uygun değildir. Bu kapsamda bir yıl içerisinde yapımı devam eden kaldırımlar tekrar kırılıp uygun şekilde yapılacaktır. Bu kaynakların doğru kullanılmadığının göstergesidir. Engelli vatandaşlarımızın önündeki engelleri kaldırmak için yasal sürenin sonuna kadar beklemek yerine, yasal yaptırımlar olmasa dahi tüm engellerin kaldırılması gerekir.''dedi.
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30