banner78
banner25

Aileler yerinde bilgilendirildi!
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında Edirne Valiliği Aile ve Sosyal İl Müdürlüğü öncülüğünde kadına yönelik şiddet ve madde bağımlılığı konularında düzenlenen mahalle toplantılarının beşincisi Karaağaç mahallesinde yapıldı.
Edirne Belediyesi,İl Emniyet Müdürlüğü,Edirne Barosu ve İl Müftülüğünden oluşan görevliler tarafından Karaağaç mahallesine giden yetkililer burada ilk defa erkeklerle bir araya gelerek kadına yönelik şiddet, madde bağımlılığı ve erken evlilik gibi konuları aile bireyleri ile paylaşarak olumsuz durumlarının önüne geçilmesi konusunda fikir alış verişinde bulundular.
Karaağaç mahallesinde bulunan bir kahvede toplanan mahalle sakinlerine hitaben bir konuşma yapan Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu son yıllarda en büyük sıkıntının uyuşturucu madde ile mücadelede ve bu maddeye erken yaşta başlama olduğunu belirterek el birliği ile çalışmaya başladıklarını ve bu tür maddelere yönelen gençlere karşı topyekün mücadele etmenin kararlılığında olduklarını aktardı.
Edirne Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele müdürlüğü personeli ise yaptığı bilgilendirmede alkol ve uyuşturucu madde konusuna dikkat çekerek katılımdan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.Uyuşturucu maddelerin içinde uyarıcı maddelerde olduğunu hatırlatan yetkili “bundan 20 yıl sonra ne kadar paranız olacağı ve ne tür bir hayat süreceğinizin hiç önemi olmayacak.Asıl 20 yıl sonra bir çocuğun hayatından bıraktığınız izlerin çok önemi olacak”diyerek uyuşturucu ve uyarıcı maddelerden çocukların uzak tutulması gerektiğini ve kontrolde tutulmasının önemine değindi.
Karşılıklı sohbet şeklinde geçen bilgilendirme toplantısında bir babanın yetkililere çıkarak oğlunun uyuşturucu madde kullandığını söylemesi ve çözüm aradığını aktarması karşılıklı güvenin sağlandığını açıkça gösterdi.Bir oğlunun konservatuarda öğrenim gördüğünü diğer bir oğlunun ise uyuşturucu madde kullandığını aktaran Baba; oğlunun tedaviye götürdüğünü ancak diğer oğlunun bundan olumsuz yönde etkilenip etkilenmeyeceğini sorarak yardım istedi.
Bu konu hakkında tüm ilgili ve yetkililerin el ele vererek bu tür uyuşturucu satıcılarına yönelik mücadele etmesi gerektiğini vurgulayan Ertuğrul Tanrıkulu “gelin bunlarla birlikte mücadele edelim.Okul önlerinde bugün simit satanlar uyuşturucu maddede satıyor.Bunların tespitini yaparak emniyet güçlerine teslimi konusunda birlikte hareket edelim”dedi.
Karaağaç mahalle muhtarı Agah Korkan ise mahallerinde yapıla bu etkinlikten dolayı son derece memnun olduğunu belirterek vatandaşlarının bilgilendirilmesinden dolayı teşekkür etti.
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30