banner78
banner25

Adliye Sarayı dökülüyor!

Trakya’nın en büyük Adliye Binası olma özelliğini elinde bulunduran 21 Milyon TL İhale bedelli Edirne Adliye Sarayı yeni yapılmasına rağmen adeta içten içe dökülüyor.

Hizmete açılması ile yağan yağmurda bina içine konan kovaları ile gündeme gelen ve sonrasında, arızalı ve insan hayatının hiçe sayıldığı hatalı asansörler ile dikkat çeken Adliye Binasında arızlar ve hatalar bir türlü bitmiyor.

Nasıl teslim alındığı ve neye dayanarak tamamlanmayan bir binanın alelacele hizmete açıldığı çeşitli eleştirilere maruz kalırken, ısıtma ve soğutma sistemlerinin sonradan ilave edilerek yapılması adeta yeni binayı yeniden bir şantiye görünümüne sokunca adliye binası eleştirilerin odağında kaldı.

Çatlayan duvarları,dökülen fayansları,akan çatısı,çalışmayan asansörleri adeta yazın hamama dönen iç mekanı ile çalışanların dahi eski adliye binasını arar olduğu yeni binada aksaklıkların devam etmesi herkesi tedirgin ediyor.

Geçtiğimiz günlerde tabana döşeli 40x40 ebadındaki zemin döşemesi fayansların bir anda kabarması sonrasında ortaya çıkan manzara ise yapılan işin gelişi güzel yapıldığının adeta somut göstergesi olarak karşımıza çıktı.Çok sayıda zemin kaplama malzemesinin kabardığı ancak sürekli yenileri ile değiştirildiğini ifade eden yetkililer “bu bina nasıl yapıldı, nasıl teslim alındı anlamış değiliz.Devlet dairelerinin kaderi bu.Yapılan iş kontrol edilmiyor, edilse bile ne kadar kontrol edildiği ortada.Birileri bu işlere sahip çıksın”diyerek yetkililere eleştirilerde bulundular.

Büyüklüğü ve ihtişamıyla dikkat çeken binada 630 Oda, 19 mahkeme salonu, 200 kişi kapasiteli konferans salonu, halk kafeteryası, personel yemekhanesi ve Edirne Açık Ceza İnfaz Kurumu’na ait satış reyonunun içince barındıran dükkan bulunuyor.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30