banner137
banner25

Adaylar EDSİAD karşısındaydı!

Kısa adı EDSİAD olan Edirne Sanayici ve İş Adamları Derneği üyeleri yerel seçimler öncesinde adayların nabzını almak adına toplantı düzenledi.

Üye iş adamlarının katıldığı toplantı saat 18:00 da başladı.Kenti yönetmek adına göreve talip olan siyasi partilerin belediye başkan adaylarının konuşmacı olarak katılacağı toplantının ilk konuşmacısı Edirne Belediye Başkanı ve DSP Belediye Başkan adayı Hamdi Sedefçi oldu.

Adayların birbirini görmemesi ve konuşmalarından etkilenmemesi için özel bir sıralama yapan Dernek yönetimi, 30 dakikalık konuşma hakkı tanınan adaylara önce projelerini anlatma ve ardından kendileri için belirlenen 3 ana konu başlığı altında hazırlanan “Edirne’nin diğer şehirlerden farkının neler olduğunu düşünüyorsunuz? Edirne’yi ziyaret etmek isteyen, burada yaşamak isteyenlere, yatırım yapmak isteyen şirketlere Edirne’nin çekici hale gelmesi için yapılması gerekenler nelerdir?Edirne'de faaliyet gösteren ticari işletmelerin iş hacimlerini büyütmesi için Belediyemizin neler yapması gerektiğini düşünüyorsunuz? gibi sorulara cevap verme imkanı tanındı.

Hazırlanan program hakkında açıklama yapan EDSİAD Başkanı İsmet Açıkgöz 1995 yılından buyana gelenek haline getirdikleri “yerel yönetim seçimlerinde Belediye başkanları EDSİAD buluşması” konulu programı 2014 yerel seçimleri içinde hazırladıklarını ve bu sayede adayların projelerini iş adamlarına anlatma ve tartışma imkanı sunduklarını kaydetti.

Konuşmacı olarak ilk kürsüye gelen Edirne Belediye Başkanı ve DSP Belediye Başkan adayı Hamdi Sedefçi yöneltilen sorularda yola çıkarak anlatım yapmayacağını belirterek projelerini anlatacağını aktardı.Sedefçi kendisine tanınan süre içinde yaptığı konuşmada yapmak istediklerini ve bugüne kadar yapamadıklarını nedenleri ile anlatarak iş adamlarından destek istedi.Sedefçi “Edirne’ye yapılacak olan bir yatırım varsa gelin hep birlikte yapalım.Bu sorumluluk hepinize ait bugüne kadar çeşitli sebeplerden dolayı bir araya gelemedik,ancak bundan sonra bir araya gelerek her şeyi hep birlikte tartışacağız ve daha güzel bir Edirne için el birliği ile hareket edeceğiz”dedi.

Konuşmasının başında soru almayacağını söyleyen Sedefçi kendine ayrılan süreyi dolduramayınca salondakilerden soru istedi.Salondan kendisine soru yöneltilmeyince süresini doldurmadan seçim çalışmasını bahane eden Sedefçi salondan ayrılmak zorunda kaldı.

Seçim yarışında iddiası bulunan parti adaylarına davet gönderen EDSİAD bir farklılık yaratarak bayan aday olmasından dolayı bağımsız aday Ayten Eren’e de söz hakkı vererek projelerini anlatmasını ve kendisine yöneltilen sorulara cevap verilmesi imkanı tanıdılar.Eren konuşmasında sürekli olarak halihazırda belediye başkanı olan Hamdi Sedefçi’yi hedef alarak “ben az önceki arkadaşım gibi ben ben ben demeyeceğim.Biz diyeceğim.Çünkü bu kenti yöneteceksek bizler birlikte yöneteceğiz.Bu bütün dünyada geçerli olan başarılı devletlerin, başarılı hükümetlerin kullanıp çok ileri geçtiği bir yönetişim sistemi”dedi.

Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi’nin bugüne kadar yaptığı yanlışların STK olarak hep karşısında olduklarını hatırlatan ve yaptığı yanlışları yargıya taşıyan kişi olduklarını belirten Eren “şu an Edirne’de yaşanan tüm sıkıntıların müsebbibi kendisi değil mi? Her kezi her şeyi bu hale getiren kendisi değil mi? Hala neyin adaylığından bahsediyor”diyerek Edirne halkının akılcı davranmasını istedi.

Üçüncü konuşmacı ise MHP adayı Orhan Çakırlar oldu.Çakırlar konuşmasında seçim sürecinin başlamasından bu yana evlatlarını rızıklarından keserek seçim harcamalarına para ayırmaya çalıştıklarını belirterek “ben dört çift ayakkabı aldım.Ve sokakları, caddeleri karış karış gezerek vatandaşlarla bir araya geldim.Fazla reklam yapamıyoruz.Bize gönderilen para belli.Bir gazete ilanı kim bilir kaç para? Biz bu yola yüreğimizi koyduk.Eğer olurda seçilirsem kimse bana çiçek falan göndermesin.Tüm bu masrafı buraya yapacağınıza hayır kurumlarına yapın ve onlara yardım edin”şeklinde konuştu.

İlerleyen saatlerde ise dördüncü konuşmacı olarak kürsüye SP adayı Av.Sinan Tekin geldi.Tekin konuşmasında adaylar arsında en genç aday olarak seçmenin karşısına çıktığını ifade ederek “25 yıldır dilek olay.Ben çocukken ilkokul öğrencisiydim.Bizim öğretmenimiz bizi belediyeye götürdü.O zaman Hamdi Sedefçi belediye başkanıydı.Şimdi iki üniversite bitirdim,4.5 yaşında çocuğum var.Şimdi Hamdi Sedefçi’ye rakip oldum.Yahu insan bir siyasi hayatına nokta koymayı bilmez mi?Dilek olay 25 yıl.Hep aynı siyasi zihniyet bu şehri yönetiyor.Daha bunlardan ne bekleyeceğiz?”şeklinde konuştu.

Beşinci konuşmacı olarak ise kürsüye CHP Edirne Milletvekili ve Belediye Başkan adayı Recep Gürkan geldi.Gürkan konuşmasında yapmak istediği projelerinden söz ederek “belediye olarak etüt merkezleri açacağız.Emekli olmuş öğretmenlerimizle konuştum.Bunlara ücret ödeyerek öğretmenlerimiz sayesinde kenar mahallelerde bulunan insanlarımızı eğitimine katkıda bulunacağız”dedi.

Soru ve cevapların ardından son olarak kürsüye Ak parti adayı Prf.Dr.Ahmet Günşen geldi.Günşen konuşmasında adaylık sürecini anlattı ve partisine yönelik yapılan eleştirileri cevaplandırarak haksızlık yapıldığını ileri sürdü ve “CHP’nin Edirne’nin kalesi olduğunu söylüyorlar.30 Mart günü biz Edirne halkı ile beraber kaledeki kaleciyi ve o kaleyi değiştireceğiz”diyerek iddialı bir sözde bulundu.Günşen konuşmasının devamında İktidar partisinin mutlak surette yereldede iktidara gelmesi gerektiğini anlattı ve “Edirne’mizin Cumhuriyetin ve demokrasinin kalesi olduğuna yürekten inanıyorum.Ama hemen beraberinde söylüyorum.ben bir Cumhuriyet çocuğuyum.Bir Cumhuriyet aydınıyım.Üzerine basa basa söylüyorum.Meydanlarda değişik söylemleri duyuyorum üzülüyorum ve bu noktadada yüreğimi açarak,göğsümü gererek söylüyorum ki;ben bir Cumhuriyet aydınıyım,Cumhuriyetçilik,Atatürkçülük,Laiklik noktalarında asla kimseye pabuç bırakmayacak kadar bu konularda hakim ve bunları içselleştirmiş bir adayım.Bundan hiç kimsenin ama hiç kimsenin şüphesi olmasın.Kimsenin korku algısı yaratarak bizleri kötülemeye veya karalamaya hakkının olmadığına inanıyorum”dedi.







 

 

 

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30