banner78
banner25

Acemi hırsız polislerin evine girdi!
Önceki gün Edirne Ayşekadın semtinde bulunan polis lojmanlarındaki iki evin kapı göbeğini patlatarak eve girmeyi başaran hırsızlar eli boş dönündü.

Edirne’de değişik adreslerde kapı kilitlerinin göbek kısmını kurbağacık adı verilen anahtarla patlatarak açan ve içeri girdikten sonra değerli eşya arayan üç hırsız önceki gün yakayı ele verdi.

Polis lojmanlarına girerek iki ayrı polis memurun evinde değerli eşya arayan ancak sonrasında evden çıktıkları sırada hareketlerinden şüphelenilerek polise bildirilen üç kafadar, polisin kendilerini takip etmeye başlaması ile kaçmaya başladılar.

Uzun süren kovalamacanın ardından Orduevi karşısında bulunan Kızanlık bahçesi duvarından aşağı atlayan bir kişiyi yakalamayı başaran polis ekipleri sürdürdükleri başarılı takip sonrasında ikinci kişiyide yakalamayı başardılar.

Yapılan ilk tahkikatın ardından Diyarbakır doğumlu olan iki hırsızlık olayı şüphelisinden biri olan Y.A.nın Edirne’de vatani görevi yaptığı ve Edirne’yi iyi bildiği için bu tür evleri seçtiği öğrenildi.Olayın diğer şüphelisi Diyarbakır doğumlu B.K. ise bir kapı firmasında daha önceden çalıştığı ve kilit sistemleri konusunda ehil kişi olduğu belirlendi.

Üç kafadarın ucuzluk pazarından aldığı kurbağacık adı verilen anahtar ve tornavidalarla kapı göbeklerini kırarak açtıkları ve evlere hırsızlık amaçlı girdiklerinin belirlendiği ancak kovalamaca sırasında sadece iki kişinin yakalandığı firari olan diğer kişinin ise arama çalışmalarının sürdüğü belirtildi.

Edirne Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubede sorguları yapılan iki kişi haklarında hazırlanan evraklarla Edirne Cumhuriyet Savcılığına sevk edilerek buradan mahkemeye çıkartıldılar.Mahkeme iki ayrı hırsızlık olayının şüphelisi B.K.ve Y.A. nın olayı gerçekleştiremedikleri ve teşebbüste kaldığı için serbest kalmasına karar verirken diğer şahsın aranmasının sürdürüldüğü belirtildi.

İki şahsın serbest kaldığını duyan vatandaşlar “bu nasıl adalet.İlla eşyalarımızın alınması yada canımıza kast mı olması gerek.Bunlar ellerini kollarını sallayarak bir başka olayı yine gerçekleştirecekler”diyerek sitem etiler. 

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30