banner78
banner25

90 yıllık gururu yaşadılar!

Cumhuriyetin ilanının ve Türkiye Cumhuriyetinin 90 ncı yıl coşkusu törenlerle kutlandı.

Sabah ilk olarak Edirne Valisi Hasan Duruer’in makamında protokolü kabulü ile başlayan törenler, daha sonra Talatpaşa asfaltı üzerindeki törenlerle devam etti.

90 ncı yıl coşkusu vatandaşların gösterdiği yoğun ilgi ile adeta bir kez daha perçinlenmiş oldu.Edirne Valisi Hasan Duruer,Tugay Komutanı Tuğgeneral Hidayet Arı ve Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi’nin tören alanına gelmesi ve ardından tören aracına binerek halkı ve törene katılan öğrencileri selamlaması ile başlayan törenler, İstiklal Marşımızın Belediye Bandosu eşliğinde okunması ile devam etti.

 Tören programında günün anlam ve önemini belirten ilk konuşmayı Edirne Valisi Hasan Duruer yaptı.Duruer konuşmasında Cumhuriyetimizi barış ve huzur içerisinde 90 kez kutlamanın gururu ve coşkusunu yaşıyoruz”diyerek “Türkiye için sadece bir yönetim şekli değil aynı zamanda tarihimizin en kapsamlı çağdaşlaşma hamlesi olan Cumhuriyet getirdiği çağdaş açılımlarla Türk insanının ufkunu genişletmiş,ekonomik sosyal ve siyasi hayatımız görülmemiş bir dinamizm kazanmıştır.Cumhuriyeti ayakta tutan yegane kuvvet milletin kendisidir”dedi.

Konuşmanın ardından “Cumhuriyet” konusunun işlendiği okullar arası resim,kompozisyon ve şiir yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Ödül töreni sonarsında Edirne Belediyesi Halk oyunları ekibi gösterilerini sunarak yerlerini Edirne Belediye bandosuna bıraktı.Belediye bandosu eşliğinde çalınan marşlar ile okulların resmi geçiş göreni gerçekleşti.Oldukça yoğun bir kalabalığın katıldığı 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında en büyük şölen 54 Mekanize ve Piyade Tugay Komutanlığına ait bandonun yerini alarak askeri birliklerin geçişine komuta etmesi sırasında yaşandı.Halk büyük bir coşku eşliğinde askeri birliklerin geçişini ayakta uzun süre alkışladı.

Talatpaşa asfaltı üzerinde yapılan törenler daha sonra son buldu.





banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30