banner137
banner25

9-8 lik karne buna denir!
Edirne’de dezavantajlı çocukların eğitim ve öğrenim gördüğü Fevzi Paşa İlkokulunda çocuklar karne heyecanını göbek atarak kutladılar.

Kentte Edirne Valisi Hasan Duruer’in resmi olarak katıldığı Ticaret ve Sanayi Odası İlköğretim okulundaki karne töreni sonrasında genelde roman çocukların eğitim ve öğrenim gördüğü Fevzi Paşa İlkokulunda bambaşka bir havada karne heyecanı yaşandı.

Edirne Roman Eğitim Gönüllüleri Derneği Başkanı Turan Şallı tarafından düzenlenen organizasyona Edirne Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın yanı sıra Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu, İlköğretim Müfettişleri Başkanı Adil Kaynarca ve Edirne Ciğerciler Derneği Başkanı Bahri Dinar destek verdi.

Karne heyecanı yaşayacak olan miniklere ilk olarak sınıflarında şeker ve kurabiye ikram edilirken Edirne Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Hicran Balı tarafından da mont ve ayakkabı hediye edildi.

Öğrenci velilerinin de hazır bulunduğu törende yine okul öğrencileri tarafından oluşturulan müzik grubu da karne dağıtımı sırasında çaldığı 9-8 lik oyun havaları ile karne coşkusuna coşku kattı.Veliler ve çocuklar ellerinde ki karnelerle göbek atarken bir veli “paramız yok ama neşemiz yerinde.Biz her zaman mutluyuz.Zengin çocukları bizim gibi karne alamıyor”dedi.

Öte yandan Edirne Valisi Hasan Duruer’in katıldığı sabahki karne programında halk oyunları oynayan ekipteki bazı öğrencilerin halk oyunları kıyafetlerinin büyük ve ayaklarından düşüyor olması eleştiri konusu oldu.


banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30