banner137
banner25

8 ton cevizi beyan dışı geçirecekti!
Kapıkule Gümrük sahasından ülkemize giriş yapmak isteyen bir tır aracında  piyasa değeri 115 bin TL olan 8 ton ceviz ele geçirildi.

Edinilen bilgiye göre yurt dışından gelen bir tır aracının evrakları kontrol eden gümrük yetkilileri tır aracında beyan dışı ürün olduğunu tespit ederek inceleme başlattı.Yapılan kontrolde tır aracı içinde kutulanmış olarak bulunan 8 ton cevizin beyana göre araçta bulunanlarla aynı olmadığı, kalitesinin beyanda düşük ancak araçtakilerin kalitesinin yüksek olduğu anlaşılmış ve gümrük mevzuatına aykırı olduğu gerekçesi ile haklarında yasal işlem yapılmıştır.

Öte yandan yapılan operasyonlar sonucunda; 13.02.2013 tarihinde 74.500 TL değerinde 1.412 adet elektronik sigara ve aparatı, 12.500 TL değerinde 116 adet içki ve 260 kg et, 12.02.2013 tarihinde 28.250,00 TL değerinde 3.418 adet havalı el tabancası ve aksamları ele geçirilmiş, 6 ayrı operasyon ile ilgili olarak 5’i Bulgaristan, 2’si Türk ve 1’i Kosova uyruklu olmak üzere toplam 8 kişi hakkında hazırlanan tahkikat evrakları ile Edirne Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edilmiştir.

Gümrük yetkililerinden yapılan açıklamaya göre kaçakçılıkla mücadelede etkin rol oynandığı ve illegal her türlü geçişin kanunlar çerçevesinde önüne geçilmeye devam edileceği belirtildi.

 

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30