banner137
banner25

7 at diri diri yandı!
Edirne’de faaliyet gösteren bir at çiftliğinde henüz nedeni bilinmeyen bir sebepten dolayı yangın çıktı.Çıkan yangında 7 at telef oldu.
Edirne merkez Bosna köy yolu üzerinde kurulu olan at çiftliğinde sabah saatlerinde yangın çıktı.Gökyüzünü kaplayan kara dumanları fark eden çok sayıda vatandaş olayı merak ederek yangının çıkış noktasına geldi.Atların kapalı olarak muhafaza edildiği ahşap ahırda çıkan yangında içeride bulunan 7 binek atı canlı canlı yanarak telef oldu.İtfaiye ekiplerinin kısa sürede olay yerine gelmesi ile yapılan müdahalede yangın uzun uğraşlar sonrasında kontrol altına alınabildi.
Yangının başladığı andan itibaren çiftlik yakınlarında bulunan vatandaşlar atların kapalı olduğu ahırın kapılarını açmak isteseler de bunda başarılı olamayarak atların telef olmasının önüne geçemediler.Kıvılcım adlı çiftliğin sahibi emekli Albay Oktay Eken ise yanan çiftliğine geldiğinde adeta yıkıldı.Canında çok sevdiği atlarının alevler içerisinde yanmış vaziyette gören Oktay Eken sağ kalan tek atına sarılarak uzun süre gözyaşlarına boğuldu.Çiftlikte bulunan 8 atı olduğunu ve bir tek dışarıda bulunan atının sağ olarak kurtulduğunu belirten çiftlik sahibi Eken yangının çıkış nedeni hakkında bilgi sahibi olmadığını ancak ahırların arka tarafında bulunan gübrelerin yakılmasından dolayı yangının çıkmış olabileceğini ifade etti.
Eken’in daha öncede Meriç nehri taşkınlarında atları telef olmuştu.
Çiftlikte binicilik eğitimi amaçlı kullanılan atların yanı sıra eski İl emniyet müdürü ve devrim Karargah örgütü tutuklu sanığı Hanefi Avcı’nında atı bulunuyordu.
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30