banner137
banner25

66 yıldır haber üretiyorlar!
           3 Kasım 1948 yılında kurulan ve 3 Kasım 2013’de 66. Kuruluş yıl dönümü kutlayan Vatandaş Gazetesi, kuruluş yıl dönümünü Edirne medyasıyla sevenleriyle birlikte kokteyl eşliğinde kutladı. Vatandaş Gazetesi’nin kuruluş yıl dönümü pastasını Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, Edirne Özel Sağlık Hizmetleri Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Yazgan, Yönetim Kurulu Üyesi Baran Yazgan, Yazı İşleri Müdürü Emre Sedef ve Gazetenin emekli Yazı İşleri Müdürü Hüsnü Saçkesen kesti.

            Edirne’nin en eski ve köklü gazetesi Vatandaş, 65 yılı geride bırakarak, 66. yayın yılına erişmenin gururunu yaşadı. Vatandaş Gazetesinin 66. Kuruluş yıl dönümü nedeniyle Edirne basınına kokteyl düzenlendi.
Vatandaş Gazetesinin Yaşar Atlı Plaza’daki Haber Merkezinde düzenlenen kokteyle Edirne Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, Havsa Belediye Başkanı Oğuz Tekin, AK Parti Edirne İl Başkanı Müjdat Kahve, ETSO Başkanı Recep Zıpkınkurt, ETSO Meclis Başkanı Mehmet Eren, CHP Edirne Belediye Başkan Aday Adayı Teoman Özdöl, CHP Edirne Belediye Başkan Aday Adayı Namık Kemal Döleneken, CHP Edirne Belediye Başkan Aday Adayı Nejat Gencan, Eski Kırkpınar Ağası Mustafa Altunhan, İpekyol Fabrikası Yönetim Kurulu Üyesi Yaşar Ayaydın, Özel Trakya Hastanesi Başhekimi Bülent Halil Havza, İl Halk Sağlığı Müdürü Hatice Gül, Edirne Tava Ciğer Derneği Başkanı Bahri Dinar, Türkiye Okçuluk Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi İhsan Gemalmaz, Basın Yayın Enformasyon İl Müdürü Fikret Dişlioğlu, ile çok sayıda davetli ve Edirne basınının temsilcileri katıldı.
Samimi bir ortamda gerçekleşen yıl dönümü kokteylinde, 66. Kuruluş yıl dönümü pastasını, Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, Edirne Özel Sağlık Hizmetleri Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Yazgan, Yönetim Kurulu Üyesi Baran Yazgan, Yazı İşleri Müdürü Emre Sedef ve Gazetenin emekli Yazı İşleri Müdürü Hüsnü Saçkesen birlikte kestiler.
Gazetenin 66. Kuruluş yıl dönümünde konuşan Vatandaş Gazetesi İmtiyaz Sahibi Orhan Yazgan, “Yerel basının ekonomik sıkıntıları nedeniyle her geçen gün ayakta kalması biraz daha güçleşirken, bizler dik duruşumuz, ilkeli yayıncılığımız ile, kimseye eğilip bükülmeden, kimsenin yandaşı olmadan bu köklü kurumu ayakta tutabilmek adına tüm ekibimizle önemli bir gayret sarf ediyoruz. Bizler, bu gayreti sarf etmenin yanında, ‘gazetemizi Edirne’de daha çok kişiye nasıl ulaştırabiliriz ve daha çok nasıl okutabiliriz’ in düşüncesiyle adımlarımızı attık. Attığımız adımlar doğru olacak ki, bugün vatandaş gazetesi önceki yıllara oranla ciddi bir tiraj artışı sağlamış ve daha erişilebilir hale gelmiştir.
Bir yandan gazetemizi insanlara ulaştırabilmek adına ciddi çabalar sarf ederken, diğer yandan içeriğiyle, tasarımıyla ve baskı kalitesiyle de bir adım önde olabilmeyi hedefledik. Tasarımıyla ve içeriğiyle okuyucularından övgüler alan ve çeşitli ödüllere layık görülen gazetemiz, yaklaşık 10 aydan bu yana okuyucularına  renkli ve görsel olarak daha kaliteli bir şekilde ulaşıyor.
Bir yandan basılı gazetecilik alanındaki çalışmalarımızı yürütürken, diğer yandan da modern çağın gereksinimlerini göz önünde bulundurarak, internet gazeteciliğinde önemli adımlar atıyoruz. Vatandaş Gazetesi’ni devraldığımız yıllarda bir web sitemiz yokken, bugün Edirne’nin en iddialı haber siteleri arasında yer alıyoruz. Öyle ki, vatandaş gazetesi web sitesi Edirne’de yaşayanların dışında, diğer il ve ülkelerde yaşayanlar tarafından yüzlerce kez ziyaret ediliyor” dedi.
SEDEF, ‘EDİRNE’NİN EN BÜYÜK AİLESİYİZ”
Gazetenin Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Emre Sedef de, geride bırakılan yılların sorumluluğunun bilincinde olduklarını belirterek, ''Tek hedefimiz, Vatandaş ailesini daha da büyüterek 65 yıldır olduğu gibi, ilkeli, tarafsız ve dürüst haberciliğimizden ödün vermeden daha uzun yıllar yolumuza devam etmektir'' diye konuştu.
Vatandaş Gazetesinin okuyucularıyla birlikte büyük bir aile olduğunu da sözlerine ekleyen Sedef, “3 Kasım 1948’de serüvenine çok küçük bir grupla başlayan Vatandaş gazetesi, bugün çalışanları ve okuyucularıyla sayısı binleri aşan büyük, köklü bir aile ve Edirne’nin bir değeri. Bugün o değer, dile kolay tam 66 yaşında! Yıllar içerisinde yaşadığı sıkıntılara, imkansızlıklara rağmen bugün dimdik ayakta. Geride kalan 65 yılın bizlere bıraktığı sorumluluk oldukça büyük.Tek hedefimiz, Vatandaş ailesini daha da büyüterek 65 yıldır olduğu gibi, ilkeli, tarafsız ve dürüst habercilimizden ödün vermeden daha uzun yıllar yolumuza devam etmek.  Vatandaş Gazetesini, bu yolda daha iyiye ve güzele taşımak için çalışacağımıza söz veriyoruz” diye konuştu.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30