banner137
banner25

6 aydır çatıda!
Edirne merkez Babademirtaş mahallesi Salı tekke sokak üzerinde bulunan Astürk apartmanının çatısından 6 aydır kedi sesi eksik olmuyor.
Edinilen bilgiye göre 6 ay önce çıktığı apartmanın çatısından aşağı bir daha inemeyen sokak kedisi altı aydan buyana hayatını çatıda sürdürüyor.
Kedinin çatıda kalması ile ilgili yakından ilgilenen ve aşağı inmesi için 6 aydan buyana mücadele veren Edirne Doğayı Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Nurhan Kalender bugün bir grup üye ile birlikte dikkatleri çekmek için basın açıklaması yaptı.Kedinin çatıda olduğu günden buyana belediye ekipleri ile görüştüklerini ve ekiplerin her çağrılarına cevap verdiğini söyleyen Kalender “Bizler öğrendiğimizden beri defalarca itfaiye ve barınağı aradık .Sağolsunlar onlarda defalarca geldiler ve yine geliriz diyorlar .Fakat kediyi yakalayamıyorlar yakalamaları da mümkün değil”dedi
Belediyenin bu konuda duyarlı olduğunu ancak teknik anlamda yetersiz olduğunu belirten Kalender “Geçen yılda bu tür problemler yaşadığımızdan ve itfaiyenin boşu boşuna benzin ve emek harcadığını görmemizden dolayı kedileri yakalamaları için kapan kafes almaları konusunda resmi yazı ile belediyeden kafes almalarını talep ettik.Fakat 150 TL lik kafesi bir türlü almıyorlar”dedi.
Yaşanan bu duruma duyarsız kaldığı gözlenen Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi’nin ise dernek yetkililerine randevu vermediğini ve görüşmek istemediğini aktaran Kalender “Sizin aracılığınız ile Başkana sesleniyorum.Sayın Sedefçi bu apartmanda oturan beyefendinin rahatsızlığı üst boyuttadır.Geceleri uyuyamamaktadır.Senin çatında sürekli miyavlayan bir kedi olsa eminim seninde psikolojin bozulur,rahat uyuyamazsın.Belediyenin 150 TL si yok mudur?Amacınız nedir?Halkın vergileri sayesinde maaş almakta ve o koltuklarda oturmaktasınız.Biz halkız ve sizin   halkı bu kadar madur etme hakkınız yoktur”diyerek tepkilerin dile getirdiler.
6 aydır çatıda olan kedinin üst katta oturan vatandaşlar tarafından kuru mama ile baslendiği belirtilirken,görüntü itibari ile sağlık durumunun iyi olduğu ve besili olduğu ancak kedinin zaman zaman yere inip alışkanlık olarak verilen hazır mamadan dolayı çatıya geldiği tahmin ediliyor.
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Mesut 11 yıl önce

pavlov un klasik şartlanmasını psikolojiden biliriz.zil et salya meselesi.buna benzer bi olay başıma gelmişti.mahalleli seferber oldu kediyi bir türlü indiremiyorduk.meğerse bizim uyanık kedi acıktığı zaman su borularından yukarı çıkıyor ve acı acı bağırıyordu.kedinin aç olduğunu düşünen biz ve mahalleli kerdiyi bir güzel doyuruyorduk taki kedinin üç kağıtçılığını öğrenene kadar.

Avatar
Zeycan 2 yıl önce

Kedi çatıya çıktı komşunun çatısı kendisi duyarsız yalvarıyorum günlerdir ben gelim alırım kediyi desende nedense beni almak istemiyor o bağırıyor. Ben ağlıyorum nasıl dayanicam ben bu çığlığa alınması çok basit arada komşunun balkonuna bile iniyor ama komşu duyarsız kedi ürkek ama beni evine alsa ben kesinlikle kurtarırım nolurrrrr bana biri yardım etsin lutfennn. Uykularım haram oldu

banner30