banner137
banner25

25 milyon liralık bütçe!

Edirne geneline İl Özel İdaresi tarafından yapılacak yatırımların bütçesi belli oldu.Bugün yapılan ve Edirne Valisi Hasan Duruer’in de katılımı ile gerçekleşen 2014 yılı bütçesi 25 milyon lira olarak belirlendi.

Edirne İl Genel Meclisi toplantı salonunda gerçekleşen toplantı saat 11:30 da başladı.Meclis Başkanı Nusret Uybaş’ın başkanlığında Plan ve bütçenin görüşüleceği toplantıda gündemin okunması ve ardından İl Genel Meclisi katibi Asım Uyguner’in bütçe ile ilgili metni okumasının ardından oylamaya geçildi.Oylama sonrasında 24 milyon liralık İl Özel İdaresi bütçesi oy birliği ile onanmış oldu.

Görüşmenin ardından söz alan Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Mehmet Geçmiş il özel idaresinin küçük bir bütçe ile büyük işler başardığından söz ederek genel bir değerlendirme yaptı. Geçmiş “Adaletli, isabetli, şeffaf ve güven arttırıcı kararlar almak. Alınan kararları cesaret sürat ve isabetle uyguladık. Her türlü israf ve yersiz harcamadan sakındık. Halk katılımını sağlayarak verimi ve hizmeti çoğalttık. Kaymakamlarımız Köylere Hizmet Götürme Birlikleri ile müşterek ve uyum içinde çalışmasıyla sürat ve verimi sağladık. Yeni düzenlemelerle getirilen İl Genel Meclisi ve İl Encümeni kararlarıyla süratli ve isabetli karar alma imkanından yararlanılarak başta eğitim, üst yapı, yol, ulaşım, alt yapı, içme suyu, kanalizasyon ve makine parkımızın yönetilmesinde kültür ve tanıtımda ciddi gelişmeler sağladık.”dedi.

Öte yandan Mehmet Geçmiş’in Edirne Valisi Hasan Duruer lehine yaptığı konuşma meclis üyeleri tarafından büyük alkış aldı.Geçmiş konuşmasında alınan kararların çok çabuk uygulamaya konulmasının yan sıra işleyiş yönünden de Vali Duruer’in katkısının önemli olduğuna dikkat çekerek “inanılmaz bir özveriyle girdileri çıktıya dönüştüren yatırımların gerçek mimarı genel sekreterimize, daire müdürlerimize, işçilerimize ve personelimize en zor anında hızır misali yetişip engeli kaldıran ve her şartla İl Özel İdaresi'ni sahiplenen hızlı ve çabuk karar alabilen İl Genel Meclisi ve İl Encümeni'ne, Edirne’ye geldiği günden itibaren şehrimizin tarih ve kültürel varlıklarını gün yüzüne çıkaran İl Genel Meclisimize anlamlı, anlatılabilir ve anlanabilir bir bütçe taslağı sunan bir Validen çok daha fazlası olan Sayın Valimize Plan Bütçe Komisyon Üyeleri adına şükranlarımı sunuyorum”şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmanın ardından Meclis Başkanı Nusret Uybaş Vali Duruer’i kürsüye davet ederek konuşma fırsatı verdi.

Vali Duruer konuşmasında 2014 yılı bütçesinin kabulünden duyduğu memnuniyeti dile getirerek “Hepinize teşekkür ediyorum. Teveccühünüze layık olmaya çalışacağız”diyerek başladığı konuşmasına “bilindiği gibi Özel İdareler Mahalli müşterek ihtiyaçları karşılamak üzere kurulmuştur. Vatandaş Özel İdare deyince sadece köye yol götüren, kanalizasyon yapan, köyle ilgili işleri yapan bir kuruluş olarak anlıyor. Normalde mahalli müşterek ihtiyaçların içinde kültürden turizme, yoldan spor tesislerine eğitime kadar her şey girmektedir. Bu kapsamda biz de elimizden geldiği kadar mahalli müşterek  ihtiyaçları karşılama konusunda gayret içinde oluyoruz. Tabii Özel İdarelere de bizim genel sekreterimiz de gerek valiliğin bütün hesap ve kitapları başta sayıştay olmak üzere sizlerin denetimine açık mülkiye müfettişleri de icraatlarımızı ayrıca denetliyor. Özel İdarelerde önemli olan şeffaf olmaktır. Harcamaların kuruşuna kadar hesabının verilmesidir. Bu konuda da alnımız açık yüzümüz ak her zaman yaptığımız her şeyi denetleyebilirsiniz”diyerek yaptıkları işlerden emin olduklarını ve şeffaf olduklarını bir kes daha göstermiş oldu.

Yapılan harcamalara ilişkinde değerlendirmelerde bulunan Vali Duruer “Özel İdare olarak sadece yol yapmıyoruz. Bir kere tarihi mirasın korunması konusunda ciddi bir çalışma yapıyoruz. Bunun en güzel örneği Selimiye bahçesidir. Camilerimizden tutun çeşmelerimize, hanlarımızdan hamamlarımıza kadar bu konuda ciddi gayret içinde oluyoruz. Kültürde varız çok sayıda kitap basımı gerçekleştirdik. Edirne Dergisi'ni yeni bir formatta devreye soktuk. Gençlere yönelik çalışmalar yapıyoruz. Akademi Rumeli Akademi Edirne, Yazı ve Tiyatro Okulu'ndan tutun da çocuklarımızın Edirne'nin gezdirilmesine kadar bunların tamamını Özel İdare bütçesiyle yapıyoruz. Eğer sizler bu imkanı vermeseydiniz bunları yapma şansımız olmazdı. Edirne Valiliği olarak Balkanlar'da varız 11 sefer Balkanlar'a gitme şansımız oldu. Başta belediye başkanları, valiler olmak üzere oradaki sivil toplum örgütlerini ziyaret ediyoruz, tarihi mirasımızla ilgili elimizde kalanları görme şansına sahip oluyoruz. Siz de gittiğinizde ne kadar köklü bir medeniyete sahip olduğumuzu, ne kadar güzel izler bıraktığımızı gördünüz. Balkanlar'da iki sefer Balkan Türk Şairleri Buluşması yaptık. İnşallah üçüncüsünü de Kırım'da yapacağız. 120 öğrenciyi getirerek tarihi eserlerimizi tanıttık. Burada 30'dan fazla kültür ve sanat insanıyla buluşturduk. Bir yıl içinde 100'den fazla edebiyat, şair, tiyatrocu, kültür ve sanat insanı Edirne'ye geldi ve tanıtımına büyük katkılar sağladı.Yine Balkanlar'da yüzlerce kadınlarımızı çocuklarımızı gençlerimizi getiriyoruz Edirne'yi Türkiye'yi görsünler, Türk Milleti'nin gücünü görsünler diye getiriyoruz. Buradan çok sayıda arkadaşımızı Balkanlar'a gönderiyoruz.”diyerek neden Balkanlar’ı önemsediğini anlattı.

Balkanlar ile ilgili konuşan Duruer sözlerine şöyle devam etti. “Niye Balkanlar'ı öneriyoruz. Çünkü tüm Balkanlar Edirne'ye bakıyor. Edirne Balkanlar'ın merkez şehri ve bu nedenle her alanda örnek olmalıyız. 2-3 Aralık'ta da Sofya'da olacağız. Başta vali olmak üzere içişleri bakanı, milletvekillerinden parlamentodan çok sayıda davet aldık. "Gelin bizi ziyaret edin" diye. Bu da Edirne Valisi olarak son derece bizi memnun ediyor. Edirne'ye bakışını göstermesi açısından da önemli diye değerlendiriyorum”dedi.

Konuşmanın ardından Meclis üyeleri Vali Hasan Duruer ile hatıra fotoğrafı çektirdi.


 

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30