banner137
banner25

21 b'nin üzerine yattılar!

Geçtiğimiz yıl Nisan ayında patlak veren ve Edirne Belediyesi Temizlik İşleri Müdiresinin istifası ile ortaya çıkan Temizlik işi ihalesinde ihale kanuna göre 21 b maddesinin açıkça ihlal edildiğini yazmamıza rağmen ne emniyet neden savcılığın hiçbir işlem yapmaması akıllarda osur işaretleri oluşmasına neden oldu.

Kentin temizlik ihalesi işinin ortalama 20 milyon 838 bin 599 TL rakamla yapılması Edirne Belediyesi komisyon kararınca yaklaşık maliyet olarak hesaplanırken, ihaleye giren firmanın 13 milyon 748 bin TL’ye bu işi üstelenmesi sonrasında yaşanan gelişmeler Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi’nin temizlik işleri müdiresi Güler Soyaslan’ı görevden almasına neden olmuştu.

Hazırlanan Temizlik ihalesine çıkılacağı sırada Belediye Başkanının ihalenin iptali konusunda baskı yapması ve sonrasında yaşanan süreçten dolayı ihaleyi doğrudan temin yöntemi ile yapma kararı alması ve Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi’nin  21 b maddesini uygulayarak ihale sürecinin de aleyhlerine işlemesini fırsat bilerek ihaleyi gerçekleştirmiş olması,aradan geçen 4 aylık süre sonunda yasaların buna açıkça müsaade etmemesine rağmen yine ikinci defa 21 b maddesini kullanarak doğrudan temin yolunu seçmiş olması ve kentin temizlik işini gerçekleştirmiş olması ihalede sancılı bir sürecin olduğunu açıkça ortaya koydu.

Haber yapılmasına ve ilgili daire müdiresinin savcılık ve emniyete giderek durumu anlatmasına rağmen hiçbir işlem yapılmaması ile devam eden süreçte haber merkezimiz çarpıcı bir gerçeği daha ortaya çıkardı.

Daire müdiresini talimatlarına uymadığı için işten çıkarttığını iddia eden Sedefçi’nin söylemlerinin aksine dönemin temizlik işleri Müdiresi Güler Soyaslan’ın ihale konusundaki hassasiyetinde dolayı istifa ettiği ortaya çıktı.

Soyaslan’ın Edirne Belediye Başkanlığına istifa dilekçesini gerekçeleri ile sunduğu, ancak Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi’nin ihaleyi iptal etmesini istediği açıkça görülürken,bazı emniyet yetkililerinin Tekirdağ’da yapılan ve aynı kapsamda olan operasyonu haber ederek tedbir alınması konusunda uyarıda bulunduğu yazılan şikayet dilekçesinde de çok net bir şekilde görülüyor.

İlgili birim müdiresi ile Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi arasında açık restleşmenin görüldüğü ihale için başkan Sedefçi’nin neden bu kadar ısrarcı olduğu merak konusu oldu.

Güler Soyaslan’ın gerekli bilgilendirmeyi yaptığı maliyet fiyatlarının belirlenen işi ve işçi sayısı ile ekipman sayısına göre tezatlık oluşturduğunu söylemesine rağmen Sedefçi’nin 21 b maddesini uygulayarak iki defa doğrudan temin yöntemini seçmesi hem ihale kanunu gereği açıkça suç sayılırken,ihale yetkilisine ihalenin gidişatını etkileyecek şekilde talimat ve baskı yapılamayacağıda yasa ile belirlenirken yapılan baskının manidar olduğuda çok net bir şekilde görülmekte.

Soyaslan’ın yaptığı basın toplantısı sonrasında yerini değiştirdiğini söyleyen Sedefçi’nin burada da toplumu kandırmaya yönelik hareket ettiği ve söylenenin aksine yerini değiştirmediği Soyaslan’ın çok önceden ihaleyi iptal etmek istemesi sonrasında yargı karşısına çıkmamak adına kendisinin istifa dilekçesini verdiği görülüyor.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30