banner137
banner25

2015 yılında tamam!
 2015 yılında tamam!

Edirne halkının uzun süreden buyana beklediği ve taşkın zamanı ihtiyacı gündeme gelen alternatif köprüsünün temeli nihayet Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım tarafından Yıldırım kum ocakları mevkiinde atıldı.

110 Milyon TL ye mal olacak ve 2 yıl içinde tamamlanacak toplam 8 ayrı köprü üzerine viyadüklerle bağlanacak olan  “Tem Edirne-Karaağaç Bağlantı yolu” temeli kalabalık bir katılımın sağlandığı törenle atıldı.

Karaağaç Mahallesi Tunca ve Meriç Nehirleri’nin karşı tarafında yer alıyor.

Bu mahallenin yanı sıra Bosnaköy’e ulaşım Tunca ve Meriç Köprüleri üzerinden sağlanıyor.

Yıllara yorgun düşen köprüler özellikle kış döneminde yaşanan taşkınlar nedeniyle ulaşıma kapanıyor.

Karaağaç Mahallesi’nin dünya ile iletişiminin kesildiği taşkın dönemlerinde acil durumdaki insanlar günler öncesinden tahliye ediliyor, geri kalanlar ise askeri araçlarla Edirne merkeze taşınıyordu.

Yaşanan olumsuzlukların giderilmesi için önemli bir adım adıldı. TEM Edirne-Karaağaç Bağlantı Yolu (Karaağaç Köprüsü)köprüsünün temeli atıldı.

2015 yılında tamamlanacak köprü ile birlikte taşkınlarda yaşanan olumsuz görüntüler tarihe karışacak. TEM otoyolu Pazarkule Sınır Kapısı’na bağlanacak ve Kapıkule ile Hamzabeyli sınır kapılarının yükü azaltılmış olacak.

Törende konuşan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Edirne’ye milletvekili adayı geldiği günden bu güne kadar önemli beklenti olan Karaağaç Köprüsü’nün temelini atmaktan büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

Müezzinoğlu, “Bu projenin çok önemli bir proje olduğunu biliyoruz. İnşallah 2015 yılında köprü ve bağlantı yolu tamamlandığında bölgenin merkezi vizyon il Edirne olma anlamında hak ettiği o yolculuğun bir kademesini tamamlamış olacağız. Gerçekten Türkiye ulaştırmada çok önemli mesafeler kat etti. Yol medeniyettir, yolun olmadığı yere medeniyetin gitmesi mümkün değildir. Özellikle son 10 yıldır AK Parti iktidarı olarak gece gündüz demeden sağlıkta, ulaşımda, eğitimde, tarımda, sulamada hangi alanda olursa olsun hayal edebileceğimizin ötesindeki mesafeleri kat ettik ve başardık.” dedi.

Bu başarıyı kıskananların olduğunu dile getiren Müezzinoğlu, “Bu başaranlarımızı kıskananlar ve rahatsız olanlar, ülkemizin istikrarını bozmak için çok önemli senaryolar ve kapalı kapılar arkasından bazı senaryoları planladılar ve uygulamaya koymaya çalıştılar. Nasıl dün başaramadılarsa, nasıl gezi parkı olayında başaramadılarsa bundan sonraki süreçte de başaramayacaklar. Hem Edirne hem Türkiye diyor ki, ‘Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir ve Milletin Olacaktır.’ Milletin iradesine saygı duymayanlar, milletin iradesini elinin tersiyle itenler, millete değer vermeyenler geçmişte başarılı olsalar bile artık başarılı olamayacaklar. Çünkü milletle yan yana, omuz omuza, milletin derdini kendi derdi bilen bir AK Parti var..” diye konuştu.

“Milletin iradesini hiç kimsenin ufak hesaplarına teslim edemeyiz.” Diyen Sağlık Bakanı sözlerini şöyle sürdürdü: “Hiç kimsenin gündelik kendi adına çıkarlarına teslim edemeyiz. Milletimizin lehine olacağına inandığımız karar, partimizin aleyhine olacağını bilsek dahi milletimizin lehine olan kararı alırız. AK Parti bu ülkede kurulduğu günden bu yana hiç bir şey artık eskisi gibi olmayacak dediyse, evet artık bu ülkede hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Artık birileri Atatürk’ü kullanarak geçinme veya Atatürk’ü kullanarak kendi makamını koruma veya Cumhuriyeti veya laikliği, arkadaşlar bu değerler milletin değerleridir. Milletin değerlerine yaslanarak ve milletin değerlerinin gölgesinde yatarak,’Atam izindeyiz’ diyerek muaassır medeniyet seviyesinin üzerindeki bir yolculuğa gidilemez ve büyük önderin bu millet için o gösterdiği muassır medeniyet seviyesinin üzerine ancak ulaşımla, eğitimle, ekonomiyle, gelişmeyle, medeniyetin değerlerinin peşinde koşmakla gelinir. Birileri Atatürk’ kullanıyor. Birileri cumhuru yok sayarak cumhuriyeti kullanıyor.”

 KIRKPINAR’I KULLANARAK ŞOV YAPMAYA KALKTILAR

 Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, geçtiğimiz hafta 652.si yapılan tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde birilerinin bayrağı kullanarak kendi şovunu yapmaya kalktığını hatırlatarak “Bu bayrak bu milletin bayrağıdır. Bayrağa yapılabilecek en büyük saygısızlık kendi imkanları için, kendi makamı için, kendi siyasi görüşü için kendi çıkarları için, kendi ideolojik durumu için bayrağı, Atatürk ve Cumhuriyeti kullanmaktır. Ama artık millet gözünü açtı. Artık millet, kendisiyle kim yan yana, kim omuz omuza, kim gönül gönüle, hizmeti kim yapıyor, kim tehdit ediyor, kim korkutuyor, kim de onu gönülden seviyor bunu ayırabilecek noktaya geldi." açıklamasında bulundu.

 Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ise Edirne’ye besledikleri sevgi ve muhabbetin ataları Fatih Sultan Mehmet sevgisi ile aynı olduğunu belirtti.

 “Edirne’mizi geliştirmek bu güzel sehrimizin güzelliğine güzellikler katmak bizim en önemli hedeflerimizden bir tanesidir.” diyen Yıldırım, Osmanlı devletine neredeyse 100 yıl başkentlik yapmış güzel Edirne aynı zamanda tarihin de kültürün de medeniyetin de şehri olduğuna dikkat çekti.

Yıldırım, “Fakat Edirne aynı zamanda bir köprüler şehridir. Arda, Meriç Tunca havzasına yerleşmiş ince gerdanlıklar gibi duran onlarca taşköprümüz var. Bu köprüler yüzyıllardır Edirneli hemşirelirimizi birbirine bağlıyor hem de Avrupa  ve balkanları Anadolu insanı ile buluşturuyor. Ancak bu tarihi Taşköprülerimiz gelişen trafik gelişen şartlar altında ihtiyaca cevap veremiyor. En yenisi 160 yaşında. 1,5 asrı devirmiş işte bunun için bu tarihi değerlerimizi koruma altına altına almak ve Edirnenin gelişen trafiğini yeni köprülerle farklı güzergahlara kavuşturmak için bugün bu önemli projenin temelini atıyoruz. 6 kilometre ve Karaağaç Köprüsü ile birlikte 8 adet köprüyü de içinde barındıran bu proje Edirne için Edirne’nin Avrupa’ya açılan yeni bir kapısı için çok önemli bir hizmeti olacak. Bu hizmetin gerçekleşmesinde emeği geçen tüm kuruluşlara huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Pazarkule-Edirne çevreyolu bağlantısını sağlayan bu yol hizmete girdiğinde Kapıkule, Hamzabeyli Sınır Kapılarının yükü de hafiflemiş olacak.” dedi.

 Son 10 yıl Türkiye’nin başarıdan başarıya koştuğunu kaydeden Yıldırım, “İhracaatın 4 kat artırmış milli gelirini üç kat artırmış, bölünmüş yol miktarını 3 kat artırmış, hava taşımacılığını 5’e katlamış, Hava yolunu halkın yolu yapmış 40 yıllık hızlı tren hayalini, rüyasını gerçeğe dönüştürmüş Ak Parti iktidarı ve onun lideri Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın riyasetinde Edirne’mizi geçtiğimiz 10 yılda 19 kilometre bölünmüş yolla devraldık. Bunun üzerine 180 kilometre ilave yaparak 199 kilometreye yükseltik. Ak Parti’ye bu yakışır. Edirne’ye bu yakışır, hayırlı uğurlu olsun. Bu yol ve köprüler iki yılda bitecek. 100 milyonun üzerinde bir harcama yapılacak. Varsın olsun. Konu Edirne olunca 100 milyonların, trilyonların ne önemi var. Yeter ki, sizin yüzünüz gülsün, size hizmet gelsin. Edirne’ye sadece bölünmüş yollar yapmakla kalmadık. Yıl 1993. Ak Parti iktidarının 10 yıl öncesi. Edirne’nin yolları için sadece 150 milyon lira ayrılmış. Yani neredeyse şu Karaağaç Köprüsü kadar. Bu 10 yıl içerisinde. Ak Parti iktidarında 2003 yılından bugüne kadar sadece yollar için harcanan para miktarı 725 milyon. Tam 5 katı fazla yatırım yapmışız. İşte Ak Parti ikdarının ve hizmetin adı bu. Edirne’de 9 tane projemiz de devam ediyor. Bu yıl projelerinin tutarı 725 milyon. Bunun 420 milyonu da hale yapımı devam eden projelerden oluşuyor. Bir tarihi rekoru da Edirne’de gerçekleştirdik. Bölünmüş yollar yapmak yetmiyor. Bu yolları otoyolu ayarında sıcak asfaltla kaplamak gerekiyor. Edirne’de sıcak asfalt işimiz 485 kilometreye kadar ulaştı. Bu bir tarihi rekordur. Türkiye’nin rekorudur. Edirne’ye yakışan budur. Hayırlı uğurlu olsun. Edirne ile Kırklareli arasında bölünmüş yol çalışmalarımız başladı. Ama Edirneliler bunu göremiyor. Çünkü Kırklareli tarafından yol geliyor. Arkadaşlarıma talimat verdim ve yolu Kırklareli ile Edirne arasında buluşturacağız. Hayırlı uğurlu olsun.” açıklamasını yaptı.

 EDİRNE’YE HIZLI TREN YAKIŞIR

 Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binail Yıldırım, Edirne’ye hızlı tren de yakıştığını belirtti.

 Yıldırım, “Onun da adımını attık. Bir yandan çalışmalara başladık. Bir yandan da projesi yapılmaya devam ediyor. Arkadaşlar, efendim bunun projesi 3 yıl sürer. 3 yıl sonra ancak bu hattı düşünebiliriz dediler. Dedim ki, Edirne yüzyıldır bekliyor. 3 yıl niye beklesin. Hem proje yapın hem de işi yapın. Tekirdağı Muratlı’ya demiryolu ile bağladık. Bu yol 45 yıl aradan sonra bir sahil şehrimizin ana demiryoluna bağlandığı ilk projedir. Muratlı’dan Büyükkarıştıran’a oradan da ana hatta bağlantı yaptımıızda Edirne demiryoluyla denize de iniyor,  Tekirdağ’a iniyor. Oradan Marmara’ya denizyolu istediğiniz şekilde gidebilirsiniz. Siyasetimizi meydanlarda yaparız, seçim sathında yaparız. Ama hizmete siyaseti asla karıştırmayız. Biz böyle bir gelenekten geliyor. Çünkü Başbakanımız İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nda bunun acısını çekti. İzmir’in yerel sorunlarını çözüyoruz. Edirne’nin ana güzergahlarının asfaltını da yapıyoruz yollarını da yapıyoruz. Gayet tabii yapacağız. Çünkü Edirnemizin, insanımızın hizmete ihtiyacı var.

 Artık boş laflara herkesin karnı yok. Başarınız yaptığınız işlerle ortaya çıkar. Hayalle işimiz olmaz. Ne yaptık ve ettiysek hepsi gerçektir. Bölünmüş yollar, hızlı tren, asırlık Marmaray, 40 yıllık rüyamız Ankara-İstanbul hızlı tren hattı gerçektir.” dedi.

 TÜRKİYE’Yİ AVRUPA’NIN 5. ÜLKESİ YAPTIK

 Türkiye’yi iletişimde Afrika seviyesinden aldık Avrupa’nın 5. Ülkesi, dünyanın ise 12 ülkesi yaptıklarını anlatan Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bugün internet ve iletişimde Türkiye başa giden ülkeler arasında yer alıyor. Ne yazık ki, 10 yıl önce bunların hiçbirisi yoktu. Geniş bant internet yoktu, hızlı internet yoktu. O zaman bu cep telefonları birer kamera, bilgisayar değildi. Bütün bu hizmetleri insanımıza Ak Parti iktidarı getirdi. Bizim hizmetlerimiz bazılarını rahatsız etmiş olabilir. Bizim şantiyelerde bir yazısı görürsünüz. “İnşaat, yol yapımı dolayısıyla çevreye verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı özür dileriz.” Diye. Şimdi ben onu değiştirdim. “Millete yaptığımzı hizmet dolayısıyla muhalefete verdiğimiz rahatsızlık için sizlerden özür diliyorum.” İster rahatsız olsunlar ister olmasınlar. Ne dedik durmak yok yola devam.”

 BU MİLLETE LAYIK ANAYASA YAPACAĞIZ

 Yaptıkları hizmetlerin bazılarını bazılarını rahatsız etmiş olabileceğini ifade eden Yıldırım, “Bunu da yadırgamıyoruz. Bizim şantiyelerde bir yazı görürsünüz. İnşaat, yol yapımı dolayısıyla ‘çevreye verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı özür dileriz’ diye. Şimdi ben değiştirdim,'Millete yaptığımız hizmet dolayısıyla muhalefete verdiğimiz rahatsızlık için sizlerden özür diliyoruz'. İster rahatsız olsunlar ister olmasınlar. Türkiye’de Cumhuriyetin değerlerini sık sık ağzından düşürmeyenlerin sicili çok parlak değil. Bu ülke halkın iradesiyle bugüne kadar bir anayasa yapamadı. Bu,bu ülke için bir ayıptır. İlla Türkiye, Anayasasını kriz sonrası mı yapacak? Olağanüstü hallerde, darbelerden sonra mı yapacak? Milletin seçtiği meclis neden bu Anayasayı yapamaz. Bunu millete çok mu görüyorsunuz? İşte fırsat geldi, hiç kimse oraya buraya çekmesin. AK Parti diyor ki millete verdiğimiz sözü yerine getirme zamanı gelmiştir. Hiç bahane üretmeyin, hiç sağa, sola kaçmayın, kaçtığınız yere kadar sizi kovalayacağız. Bu millete layık Anayasa yapacağız, milletle yapacağız. İsterseniz sizle yapacağız, sizle yapamazsak seçim meydanlarınla milletle yapacağız." şeklinde konuşmasını tamamladı.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30