banner137
banner25

200 kişi iş sahibi oldu!

Sağlık Bakanlığı bünyesindeki çağrı merkezlerinde işe alınacakların kura çekimi bugün Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun katıldığı bir törenle Trakya Üniversitesi Balkan kongre merkezinde gerçekleşti.

İl etapta 200 kişinin işe alımı ile ilgili yapılacak olan kura çekimini Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu yaptı.200 kişilik kadronun 6 tanesinin özürlü kadrosundan alınacağı ve kura çekimine tabi tutulmayacağını belirten Bakan Müezzinoğlu toplam 600 personelin istihdam edileceğini ve bunun kademe kademe yapılacağını ifade etti.

Yapılan kura çekimi öncesinde konuşan Edirne Valisi Hasan Duruer “Edirne için önemli bir gün. Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Devlet adamı Mustafa Kemal Atatürk’ün Edirne’ye gelişini törenlerle kutladık. Aynı zamanda Edirne iki önemli hadisenin gerçekleşeceği bir gün olarak değerlendiriyoruz. Sabah Bakanımızın da katılımıyla üniversitemizde Abdi İbrahim ilaç firmasının sahibi Nezih Barut Bey arasında İkinci Bayezid Külliyesi’nin teşrif ve tanzimi konusunda bir protokol imzalandı ve protokol gereği gelecek yıl içinde çağdaş bir müzeye kavuşmuş yeniden teşrif ve tanzimi yapılacak. İkincisi de kurası çekilecek çağrı merkezidir. Sayın Bakanımızın destekleriyle 600 kişinin istihdam edileceği bir çalışmayı başlatıyoruz.  Dünyanın en önemli konusu ve en büyük istihdamdır. Çağrı merkezi de istihdam konusunda alternatif olarak değerlendiriyoruz. Bir bankayla görüşmelerimiz sürüyor. Belki 400- 500 kişinin çalışacağı çağrı merkezinin kurulması konusunda bir çalışma olacak. Yine 112diye tabir ettiğimiz valilik bünyesinde kurulacak olan çağrı merkezini gelecek yıl faaliyete geçirmeyi planlıyoruz 50 civarında gencimizi burada istifade edeceğiz.”şeklinde konuştu.

Vali Duruer’in ardından kürsüye gelen Bakan Müezzinoğlu “Bugün Cumhuriyetimizin kurucusu büyük devlet adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Edirne’mize gelişinin 83’ncü yıldönümünü kutluyoruz. Kutlamalar anlamlı ve değerlidir. Ama esas anlamlı ve değeri olan bu millete bıraktığı mirasa sahip çıkıp çıkamamakla alakalıdır. Büyük önderin bu millete bana göre özellikle gençliğe ve millete bıraktığı miras iki tane temel cümle Cumhuriyeti miras olarak bıraktı. Ama vasiyet olarakda iki vasiyeti var. Bu iki vasiyetten biri “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir”, ikincisi de bu büyük Türk Milleti muasır medeniyet seviyesinin üzerindeki bir hedefe yürümektir. Dolayısıyla bize düşen O’nun bugün Edirne’ye gelişinin 83’ncü yıldönümünü kutlarken bu ülkeyi bu milleti muasır medeniyet seviyesinin üzerine taşıyacak hedefleri koyabilmek, çalışmaları yapabilmek ve bu milletin imkanlarını bu millete katma değer olarak döndürebilmektir. Sağlık Bakanlığı olarak çok önemli hizmetler yaptık ve tüm vatandaşlarımızın sağlığa hakkaniyetli ulaşımı anlamında aile hekimlerimizle uzmanlarımızla polikliniklerimizle sağlık çalışanlarımızla ilaca ve eczaneye ulaşımla imkanı olsun olmasın tüm vatandaşlarımıza en ideal sağlık hizmetlerini verebilme adına çok önemli mesafeler kat ettik.  Ama gitmemiz gereken daha önemli mesafeler var. 2002 yılında bu ülkede toplam 634 kara ambulansı varken bu yıl ben sağlık bakanı  olalı henüz 10 ay oldu, 10 ayda bu ülkeye dağıttığımız ambulans sayısı 750. Ambulans uçak ve helikopterlerini saymıyorum. Bizim derdimiz insanımıza hizmet etmek.İnşallah bu çağrı merkezinin açılışıyla özellikle gençlerimize, ben severek insanıma hizmet etmek istiyorum diyen insanımıza önemli bir alan olacak. İlk plandan 200, ardından 200 yine ardından 200 3-4 ay içinde 600 rakamını sonrada sistemin ihtiyacı varsa genişletmeyi planlayacağız. Sizden istediğimiz telefonu açtığınızda size “Alo” diyenin bilinki ızdırabı var, acil ve derdine derman arayan biri var. Her türlü şefkati merhameti ses tonunuza yükleyerek bu işi severek yapmanızı istiyoruz. Burada bu işi ancak severek yapanlar duracak.”dedi.

Edirne 4 Noter’i huzurunda yapılan kura çekimini ilk olarak yapan Bakan Müezzinoğlu salonda bulunanlara büyük heyecan yaşattı.İsimlerin bulunduğu kavanozdan çektiği kura kağıdında yazan ismi ad ve soyadlarının baş harfleriyle okuyan Bakan Müezzinoğlu ad ve soyad benzerliği olanlara büyük heyecan yaşattı.Kura çekimi sonrasında işe alınacak 200 kişi belli olmuş oldu.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30