banner78
banner25

174 yıllık gurur!
Jandarma Teşkilatı kuruluşunun 174 ncü yılını törenlerle kutladı.

Edirne’de de kutlanan program İl Jandarma Alay Komutanlığı bahçesinde düzenlenen törenle gerçekleşti.Törene Edirne Valisi Hasan Duruer,Garnizon Komutanı Tuğgeneral Cengiz Demirci, Cumhuriyet Başsavcısı Uğur Yiğitbilek ve diğer yetkililer katıldı.

Saat 16:30 da başlayan törenler alay içerisinde bulunan futbol sahasında yapıldı.İlk olarak saygı duruşunun ardından okunan İstiklal Marşı ile başlayan program daha sonra Jandarma Teğmen İbrahim Çetin jandarmanın tarihçesini okuması ile devam etti.

Günün anlam ve önemine yaptığı konuşma ile değinen İl Jandarma Alay Komutanı Albay Selman Kömürcü jandarmanın kuruluşundan bugüne Yüce Türk Milletinin engin sevgi ve güvenine mazhar olduğunu belirterek,Türkiye Cumhuriyetinin bölünmez bütünlüğünün korunması, milletin huzur ve güvenliği ile kamu düzeninin sağlanması yönündeki hizmetleri ile ulusun takdirini kazandığını ifade etti. Kömürcü konuşmasında “jandarma üstün vazife anlayışı, sarsılmaz disiplini, etkili ve gerçekçi eğitimi,yüksek fiziki ve moral gücü ile kutsal vatan toprakları üzerinde görev yaptığı her noktada Türkiye Cumhuriyetinin gücü ve teminatıdır”dedi.

Konuşmanın ardından okullar arasında düzenlenen jandarma konulu kompozisyon ve şiir yarışmasında dereceye giren öğrenciler eserlerini seslendirdi ve daha sonra ödülleri Edirne Valisi Hasan Duruer ve Garnizon komutanı Tuğgeneral Cengiz Demirci tarafından verildi.

Edirne belediyesi halk oyunları ekibinin gösterilerinim ardından jandarma köpek timi tarafından kısa bir gösteri yapıldı.Yağışlı havaya rağmen gösterilerini idarecilerinden aldığı komutla yapan Elçi, Fısfıs ve Afyon isimli narkotik detektör köpekleri pentatlon sahasını kısa sürece hatasız bir şekilde tamamlayarak izleyenlerden büyük alkış aldılar.

Gösteri sonrasında ise Jandarma teşkilatının günlük olaylarda kullandığı ekipmanlar tanıtılarak kısa bir brifing verildi.Teknolojinin tüm olanaklarını motorize ekiplerinde kullandıkları bilgisini veren görevliler el telsizi üzerinden GBT sorgulamasından cep telefonu aramasına kadar bir çok konuyu gerçekleştirebildiklerini gösterdiler.

Telsiz üzerinden kişilerin aranmasından, kimlik bilgilerine kadar her bilgiye ulaştıklarını belirten uzmanlar, Edirne Valisi Hasan Duruer’e TC kimlik numarasından sorgulama yaparak çalışma hakkında bilgi verdiler.Telsizleri aynı zamanda cep telefonu olarak kullandıklarını gösteren uzmanlar, Vali Duruer’in cep telefon numarasını arayarak kısa bir görüşme yaptılar. 

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30