banner137
banner25

16 ncı Şubesini Edirne'de açacak!

Kısa adı BTTDD olan Batı Trakya Türkleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı Taner Mustafaoğlu ve beraberindeki heyet Edirne Valisi Hasan Dureur’i makamından ziyaret etti.

Vali Hasan Duruer’in Balkanlara olan özel ilgisini bildikleri ve kentin yüz yıllar önce Balkanlar’ın başkenti olmasının verdiği bir ayrıcalıktan dolayı Vali Duruer’i makamında ziyaret ederek bilgi alış verişinde bulunan Taner Mustafaoğlu, Edirne’nin ayrı bir yeri ve önemi olduğuna dikkat çekti.

Edirne’nin Balkanların merkezi olduğu için bu ilde Dernek Şubesinin 16 cısını açmak istediklerini Vali Duruer’e ileten ve bu konuda Vali Duruer’den destek isteyen Mustafaoğlu; İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Hacıoğlu’na talimat vererek yer konusunda gerekli araştırmanın yapılmasını ve kısa süre içinde sonuçlandırılmasını istedi.

Görüşme esnasında Türkiye’de yaşayan bir milyon civarında Batı Trakya Türkü olduğunu belirten Mustafoğlu “biz burada yaşayan insanlarımızı bir çatı altında toplayabilmek ve bu konuda onların sorunlarını çözebilmek adına dernek faaliyetlerimizi sürdürüyoruz.Edirne gibi önemli bir kentte de dernek temsilciliğimizin olması gerektiğini düşündük.Burada yaşayan ve öğrenim gören 600 civarında öğrencimiz var.Bunların sorunlarının çözümü ve birlikteliklerinin sağlanması için derneğimizin açılışını kısa süre içinde yapacağız”dedi.

Vali Hasan Duruer’de yapılan ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Batı Trakya’nın önemine dikkat çekti.Batı Trakya’da yaşan insanların sorunlarına çözüm konusunda her türlü çalışmayı taptıklarını kaydeden Vali Duruer derneklere bu konuda önemli görevler düştüğünü belirtti.

Valilik ziyareti sonrasında Batı Trakya Türkleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı Taner Mustafaoğlu ve beraberindeki heyet 20 gün önce yeni görevine atanan İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Hacıoğlu’nu da ziyaret ederek fikir alış verişinde bulundu.

Hacıoğlu burada yaptığı açıklamada Edirne’de yalnız olmadığının verdiği bir mutluluğunun olduğunu hatırlatarak “ben Kırklareliliyim ve aynı zamanda Gaziosmanpaşalıyım. Burası Payitaht. Bursa’nın evladı İstanbul’un ağabeysi, babası pozisyonunda bir yer.Metrekare olarak düşündüğümüzde tarih ve kültürel eserlerin mirasımızın en çok olduğu bir yer.Bizim amacımız burasını Türkiye’nin,Balkanlar’ın ve hatta Avrupa’nın Kültür Başkenti yapmak üzere bir çalışma yürüteceğiz ve Edirne’yi hak ettiği yere taşıyacağız”şeklinde konuştu.

Ziyaretlerde Rumeli Platformu kurucu üyelerinden Emrah Varol,Mehmet Yılmaz ve kurucu başkan Hüsmen Terkin ile Tek Rumeli Televizyonu yayın yönetmeni Ahmet Türker’de hazır bulundu.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30