banner137
banner25

16 milyon dolarlık yatırım!
Edirne’nin tanınmış iş adamlarından merhum Yılmaz Tuzcu’nun oğlu Murat Tuzcu tarafından hayata geçirilen ilk ve tek dört yıldızlı otel müşterine kapıların açtı.
Resmi olmayan ancak yapılan basın tanıtımı ile yavaş yavaş kapılarını müşterilerine açarak açılışını yapmış olan Edirne ve Trakya’nın en prestijli oteli RYS Hotel yöneticileri bugün 16 milyon dolarlık yatırımı basın mensuplarına tanıttılar.
Tuzcular Şirketler Grubu olarak  Edirne’de faaliyet gösteren ancak 45 yıla yakın bir geçmişi ile tüm ülkede adından söz ettiren grup, Otomotiv, Sigortacılık ve Akaryakıt sektörlerinden sonrada şimdide turizm sektöründe bir ilke imza attı.
Yaklaşık 2 yıldan buyana devam eden çalışmalarla Edirne’ye kazandırılan otelin tanıtımını yapan Murat Tuzcu RYS Hotelin kapılarını müşterilerine açmanın haklı gururunu yaşayarak gazetecilere çalışmaları ve vizyonu hakkında bilgi verdi.
Tuzcular Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Murat Tuzcu, yaptığı açıklamada "Rys Hotel olarak işletmeye açtığımız bu büyük yatırımı şahsi bir nimet olarak algılamıyoruz. Rys Hotel Edirne'nin ilk kapsamlı turistik tesis unvanına sahip bir işletme olarak bugün hizmete açıldı. Amacımız Edirne'de başlattığımız bu doğuşun, öncesinde ulusal, ardından da uluslar arası bilinirliği olan bir işletme haline bürünmesi ve şubeleşerek tüm ülke geneline yaygınlaşmasıdır." dedi.
Sözlerine "Edirne'ye ziyarete gelen tüm turistlerin rahatlıkla konaklayabileceği, yemek yiyebileceği ve hoş vakit geçirebileceği bir tesisi Edirne'ye kazandırmanın gururunu yaşıyoruz. İki yılda tamamlanan tesisimizin bugün hizmete girmesi için çok mücadeleler verdik. Tüm enerjimizle Edirne'nin turizmine katkı sağlayacak çeşitli programlar, tanıtımlar yaparak bu işletmeyi destekleyecek projeler üreteceğiz. Ülkemize, bölgemize, halkımıza, grubumuza ve tüm çalışanlarımıza hayırlı olmasını temenni ederim." dedi.
RYS Hotel her biri 28 ve 30 m2 arasında değişen toplam 66 adet standart delüks odası ve köprü şeklinde dizayn edilmiş özel 60m2 süite odaları ile toplam 140 yatak kapasiteye sahip. Odalarında her türlü mekanik ve teknolojik ekipman bulunan Rys'de konaklayanlar için tüm detaylar en ince ayrıntısına kadar düşünülmüş.
Tüm odalarda özel dekorasyonu ve manzarası ile standart olarak; minibar, 32" Led Tv, Merkezi Klima, Çelik Eşya Kasası, Saç Kurutma Makinesi, Kahve İstasyonu özellikleri sunuluyor.
Yangın korumada bir ilk!
Müşterileri için her türlü konforun düşünüldüğü otelde güvenlikte ihmal edilmemiş.Olası bir yangında müşterilerin oda içerisinde dumandan zehirlenmelerini engellemek adına kapı altlarında özel olarak tasarlanmış duman siperlerinin bulunduğunu belirten yetkililer bu sayede müşterilerin koridorlarda yaşanan bir yangın yada dumandan etkilenmemeleri için kapı altlarında özel olarak tasarlanmış giyotinler bulunduğunu ve yangın ikaz alarmı ile kapı altlarının otomatik olarak dumandan izole edilmiş bir hal aldığını kaydettiler.Türkiye’deki birçok otelde olmayan bu uygulamanın Edirne’de de ilk olduğu belirtildi.
Geleneksel Türk ve Dünya mutfağı ile Rys tüm damak tatlarına hitap edecek ekipmanlarla donatıldı. Gerek malzeme, gerek kullanılan ekipmanlar da kaliteden hiçbir şekilde ödün verilmeden her türlü yiyecek ve içecek hizmeti veren üç ayrı mutfağı ile benzersiz bir ziyafet sunuyor.
Otelin en üst katında yer alan ve eşsiz şehir manzaraya sahip Vargo Roof A'le Carte Restoran'da otel misafirlerinin yanı sıra tüm Edirne halkına yönelik üstün ve benzersiz bir hizmet sunuyor.
Donanım ve estetik tasarımı ile RYS’nin toplantı salonları ihtiyacınız olan tüm hizmetleri karşılamada tek adres. İş toplantıları, konferans, kurumsal etkinlik, ürün lansmanları, takım çalışmaları, düğün/nişan resepsiyonları, sergi ve gala yemekleri ve daha birçok etkinlik için RYS en iyi hizmeti son teknolojik ekipmanlarla sunuyor.
Otel yetkilileri konforun hat safhada tutulduğu otelde ısıtma ve soğutma sistemlerinin elektrik ile desteklendiğini ancak ileriye dönük olarak hazır halde bulunan alt yapısı sayesinde günümüz teknolojisine uygun yenilenebilir enerji sayesinde konulacak güneş paneller ile otelin enerji ihtiyacını da bu sayede karşılayabileceği kaydettiler.
Otelin 80 kişilik personeli ile hizmet vereceğini ve bunların büyük bir bölümünün Edirne'de yaşayan insanlardan olduğunu belirten otel yöneticileri otelin zengin menüsünü sağlayan mutfağın ise bir Edirneli ustaya emanet olduğunu ifade ettiler.Edirne Turizm ve Otelcilik bölümü mezunu olan ve Dünya çapında yapılan yarışmalarda derecesi bulunan Sercan ustanın lezis menülerinin tüm Edirne halıkına da hitap ettiğinin bir ayrıcalık olduğunun altını çizdiler.


banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30