banner137
banner25

12 Bin lirasını kaptıracaktı!

Tüm uyarılara rağmen telefon dolandırıcılığı bitmek bilmiyor.

Edirne’de kendilerini polis olarak tanıtan bazı kişiler Remziye Çiftçi adında bir vatandaşın 12 bin lirasını almak istedi.

Cep telefonundan arayarak kendilerini polis olarak tanıtan şahısların “terör örgütü hesaplarınızı ele geçirdi.Hesabınızda bulunan parayı bizim bildireceğimiz hesaba güvenliğiniz için aktarmanız gerekiyor”diyerek oyaladığı ve Remzi Çiftçi isimli bayana telefonu kapatamaması gerektiğini söyleyerek ilgili banka şubesine yönlendirdiği sırada evde bulunan kızının durumdan şüphelenerek durumu polise bildirdiği belirtildi.

Evinden çıkarak banka şubesine giden Remziye Çifti’ye telefonu meşgul olduğu için bir türlü ulaşamayan kızı Öznur Çiftçi, polislerle beraber banka şubesine gelerek burada annesini bekledi.Banka görevlileri tarafından polis kontrolünde, hesabı bloke edilen Remzi Çiftçi’nin parayı transfer edemediği ve bankanın bir başka şubesinde beklediği öğrenildi.

Konu hakkında konuşan kızı Öznur Çiftçi “annemi arayarak kendilerini polis olarak tanıttılar.Daha sonrada benimle konuştular ve telefonda kalmamı istediler.Biz sonra seni arayacağız dediler ve sonra babamı telefona istediler”şeklinde konuştu.

Polisin zamanında müdahalesi ile para havale edilmeden son anda kurtarılmış oldu.Remziye Çiftçi’nin banka hesabında 15 bin TL sinin bulunduğu öğrenilirken,polisin olaya ilgili soruşturma başlattığı belirtildi.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30