banner78
banner25

112'ye taze kan!

Edirne İl genelinde faaliyet gösteren 112 Acil Ambulans hizmetleri istasyonlarına yeni alınan ambulanslar önümüzdeki günlerde faaliyete başlayacak.

Sağlık Bakanlığı tarafından gönderilen 7 adet tam donanımlı ambulansı teslim alan Edirne İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri trafik tescil işlemlerinin tamamlanmasının ardından ambulansların hizmete sokulacağını belirtti.

Edirne ilinde 14 adet Acil istasyon merkezi ile hizmet veren 112’nin,il merkezinde 3 adet acil servis istasyonu bulunduğunu ifade eden yetkililer önümüzdeki günlerde gerekli alt yapının yapılması ile İl Sağlık Müdürlüğü yakınındaki bir arazide yeni acil istasyonu açmayı planladıklarını kaydettiler.

Alınan yeni ambulansların 5 adedinin Ford,2 adedinin ise Mercedes marka olduğunu ifade eden yetkililer ihtiyacı olan istasyonlara bunların verileceğini, eskilerinin ise yeni bir uygulama kapsamında gezici sağlık ünitesi veya diş polikliniği haline getirilerek kullanılacağını kaydettiler.

Kullanımda olan bir ambulans aracını 300 bin, 400 bin km yol yaptığını bu km’ye ulaşan araçların artık sorun yaratmaya başladığını belirten yetkililer şu an ile genelinde 33, il merkezinde 14 ambulansla 24 saat hizmet verildiğini yeni eklenenlerle filonun dahada güçleneceğine inandıklarını ifade ettiler.

Edirne 112 Acil Ambulans hizmetlerinin Bankalığın ön gördüğü normların çok üzerinde vakaya ulaşabildiğine dikkat çeken yetkililer il merkezlerinde 10, köylerde ise vakaya ulaşma süresinin 30 dakika olduğunu ve başarı oranlarının yüzde 99.6 olduğunu belirttiler.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
hakan yol 10 yıl önce

bu ambulanslar yetmez yeni istasyonlar şart icraat hızlı şekilde yapılmalı

banner30