banner78
banner25

10 bin'ler sokaktaydı!
Son günlerde yaşanan olaylardan dolayı sokağa dökülen ve İstanbul Taksim meydanında yaşanan olayları protesto etmek isteyen sağduyulu çok sayıda vatandaş eylemlerin 6 ncı gününde Zübeyde Hanım parkında toplanarak yaşanan olayları protesto etti.
10 bin kadar vatandaşın 20:30 da sanal alemde yaptığı haberleşme sonrası toplanması ile başlayan eylem kalabalığın Saraçlar caddesine yürümesi ile son buldu.
Yeni yerleşim bölgesinden yaya olarak Talatpaşa asfaltını takiben yürüyen kalabalık grup yaşanan olayları ellerine aldıkları tencere ve tavalarla ile protesto ederken hükümet aleyhine attıkları sloganlarla da adeta Edirne’den haykırdıklarını gösterdiler.
Üniversite gençliğinin de destek verdiği eylemde ellerine aldıkları sprey boyalarla yüzlerini kapayan bazı kendini bilmezler ise cadde üzerinde bulunan çok sayıda durak ve çöp konteynırı başta olmak üzere kurum duvarları ile bazı tarihi eserlerin üzerine hükümet aleyhine sözler yazarak protestosunu gösterdi.Bazı duyarlı vatandaşlar ise gençleri uyararak tarihi eserlerin üzerine yazı yazılmaması konusunda uyardı.
Kalabalığın Saraçlara yürümesi sırasında evlerinin cam ve balkonlarından çıkan vatandaşlarda eylemcilere destek verdi.10 bin kişilik grup Edirne’de de bir rekora imza atarak bugüne kadar yapılan en kapsamlı ve geniş katılımlı eylemide gerçekleştirmiş oldular.
Saraçlar caddesine gelen grup Taksim olaylarında yardım etmediği gerekçesi ile eleştirilere maruz kalan bir firmanın çalışanları ve iş yerlerini attıkları sloganlarla protesto ederek zaman zaman tansiyonun yükselmesine neden oldular.Gerginlik yine aralarında bulunan aklı selim kişilerin araya girmesi ile önlenmiş oldu.
Kalabalık halk kitlesi daha sonra atılan sloganlarla olaysız bir şekilde dağılarak geldikleri istikamette dağıldılar.
Polis ise kalabalığa hiçbir şekilde müdahale etmeden uzaktan sivil ekipler vasıtası ile olayları izledi ve olası bir gerginlik karşısında tedbir amaçlı grubun önünde araçları ile öncülük yaptı.
 
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30