banner137
banner25

1 günde olsa polis oldular!

Engelliler Haftası nedeniyle Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından organize edilen özel gereksinimli çocuklara Polislik mesleğini sevdirmek amacıyla düzenlenen etkinlikte çocuklar 1 günde olsa polis oldular ve günlük yaşama dair polislerle bir araya geldiler.

Edirne Emniyet Müdürü Armağan Adnan Erdoğan tarafından düzenlenen program gereği çocuklar ilk olarak Faika Erkurt Özel Mesleki Eğitim Merkezinden araçlarla alınarak Edirne Emniyet Müdürlüğüne getirildiler.Burada üzerlerine polis kıyafeti giydirilen çocuklar daha sonra nizami olarak sıraya sokuldular ve üst düzey Emniyet Mensupları ve polis abi ve ablaları eşliğinde önce saygısı duruşunda bulundular ardından İstiklal Marşımızı okudular.

Daha sonra toplumsal olaylar başta olmak üzere terör örgütlerine karşı güneydoğu’da aktif olarak kullanılan tam donanımlı araçlar çocuklara tanıtıldı.Buradaki faaliyetin ardından çocuklar İl Emniyet Müdürü Armağan Adnan Erdoğan’ı makamından ziyaret ederek bilgi aldılar.Emniyet Müdürü Erdoğan ise çocuklara günün anısına çeşitli hediyeler sundu.

Ziyaretin ardından Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğüne geçilerek burada da toplumsal olaylarda kullanılan Robocop giysiler öğrencilere giydirildi ve bilgi verildi.TOMA aracı ile tazyikli su sıkılması ve aracın müdahale esnasında yaşadıkları da çocuklara uygulamalı olarak gösterildi.

Narkotik köpekleriyle de oynayan öğrenciler çevik kuvvet personelinin sofrasına konuk olarak İl Emniyet Müdürü Erdoğan’ın da katılımıyla öğlen yemeği yediler.Erdoğan yaptığı açıklamada “10-16 Mayıs  Engelliler Haftası vesilesiyle teşkilatımız olarak, yaşama sevinciyle hayata tutunan bu kardeşlerimizin yanında olduğumuzu hatırlatmak isterim. Bugünlerini de bizlere ayırdıkları için şükranlarımı sunarım”dedi.


banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30