banner137
banner12

Evet,güçlü bir kadın! Oturmasıyla,kalkmasıyla,sıcak tavır ve dik duruşuyla makamdan aldığı güçle değil makama verdiği güçle kendinden emin bir kadın gördüm karşımda.Daha öncekilere hiç benzemiyor.Ekonomik gücü bir yana insanlığı onu güçlü yapan en önemli etken.
Göreve geldiği günden buyana inanılmaz bir eforla çalışmalarına başlayan ve neredeyse bir anne olduğunu unutan bir kadın.Bu koltuğa oturmadan önce zaten Edirne'de önemli bir eğitim kurumumun başında idarecilik yapıyor olması onu şu an oturduğu koltukta güçlü kılmasına yetiyor.Çağdaş bir eğitim kurumumun idarecisi olmak,oturduğu koltuğada insanlık ve çağdaşlık getireceğinin önemli göstergesiydi.Hızlı başladı.İlk işi parti binasını daha çağdaş modern bir çehreye kavuşturmaktı.Çünkü algı önemliydi ve kurumsal olmak onun ilkesiydi.
Evet Ak parti il başkanı Belgin İba'dan bahsediyorum.İktidar partisi il başkanı sıfatıyla o koltukta oturuyordu ve tam anlamıyla ağırlığını koymuş bir kişi vardı karşımda.Mütevazı,güler yüzlü,dinleyen,dinlerken anlayan,algılayan ve çözüm odaklı cevap veren bir kişi.Dışarıda bekleyenler,derdine derman olsun diye "sayın başkanım"diye başlayan sözlerle lafa girenler ve karşılarında onları can kulağıyla dinleyen,not alan,telefonla anlık çözüm için çabalayan geçmişte alışık olmadık bir tavırda kişilik görünce insanın " işte bu be" dediğini duymamak mümkün değil.
Görüştük,konuştuk istişare ettik kendileriyle Edirne için bir kazanım olan iktidar partisinin güçlü bir bayan il başkanı olması, her şeyden önce ekonomik olarak gücü,insanların beklentilerini karşılamanın da ötesine geçiyor.Çünkü talep ettiğiniz işler karşılığında sizden bir beklentisi yok bu tür kişilerin.Bu parti bunları yaşadı bu yönetimlerde.Aydın kişiliği, Edirne vizyonunu taşıyabilecek görüntüsü ile önceki yöneticilerin aksine tam anlamıyla Edirne ve Cumhuriyet değerleriyle örtüşen bir kişiden bahsediyorum.
Neler duyduk,nelere şahit olduk.Tarafımıza neler neler iletildi eskiler için.Şimdi bunların tam aksi bir profile sahip bir il başkanının o koltukta kendinden emin bir biçimde oturuyor olması açıkçası şahsım ve Edirne için umut verici.
Her şeyden önce bayan olması ahlak anlamında bir fark.Ekonomik olarak güçlü olması kimseye muhtaç ve beklentisi olmayacağının göstergesi.Dedikodu ve fitneden uzak olmasıda emin adımlarla yere sağlam bastığının en somut örneği.Bu unsurlar birleştiği zaman dertleri Edirne sevdası olan kişiler için hizmet adına birliktelik kaçınılmaz oluyor.
STK,lar,bürokratlar artık merkezi bir noktada Edirne için buluşabilecek gibi görünüyor.Ayrı telden çalan değil,aynı sazın teline vuranlar sanki bir arada gibi geldi bana bu yönetimde.İnce elenip sık dokundu.Kimseye beğendiremezsiniz belki herkezi ama toplumun büyük bir bölümü şu anki yönetim için olumlu yönde düşünüyor.İcraatların oluşması için önce ziyaretler bitecek,bürokrasiye,bürokrata neşter vurulacaksa hiç vakit kaybedilmeden vurulacak.Yatırımlar yapılırken her kesimle paylaşılacak ki,ne yapılıyor,neler yapılıyor bilinecek.Bize kalan ise bundan sonra sadece izlemek,izlerken yeri geldiğinde takdir yeri geldiğinde ise eleştirmek....
Ve en önemlisi Edirne için yapılacakların müjdelerini beklemek.Ha unutmadan! Ellerini ovuşturan tiplerde yok deği!..Menfaatleri uğruna sayısız insanın canını yakan,partiden insanları soğutan,şahsi çıkarları için makamı kendine kullanan,önceliği Edirne değil,kendileri olan bu tipler bu partiden hala uzaklaşmış değil.Kongreye kadar atanan bu yönetimi bitirme derdinde olanlarda sevdaları Edirne olan bu yönetimi kolay kolay deviremeyecek.Çünkü bu insanların çoğu bu davaya inanmış.Merkez ilçe başkanı olarak atanan Önder Özcan'da Edirne'ye özgü kişiliği ve kimliği ile adeta bir bütün olarak çalışmalarına başlamış.Şunuda hatırşatarak satırlarımıza son verelim Edirne sizden karşılıksız hizmet bekliyor.Önce hizmet,iş,aş sonra gelir zaten....

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.