banner137
banner12

Ortalıkta yeniymiş gibi lanse edilen ve 15 Temmuz 2016 hain darbe girişimi gecesi söylendiği iddia edilen bir görüntü var.Bu görüntü elbette Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’a ait ve o gece sosyal medya hesabı facebook üzerinden bir canlı yayınla da paylaşılmıştı!

Görüntü üzerine aslında konuşulacak o kadar çok şey var ki! Fakat görüntünün bugünlerde çıkarılması,çok büyük bir malzemeymiş gibi piyasaya sunulması fazla manidar….

Bir gazeteci olarak daha o günlerde üzerimize düşeni yapmıştık ve bu görüntünün varlığından haberimiz olduğu andan itibaren araştırmaya başlamıştık.Bizler araştırma yaparken devletin ilgili birimleri bizlerden önce devreye girmiş ve gerekenin yapılması için düğmeye basmıştı.

Bu görüntü bundan 13 ay önce ortalıkta gezinmeye başlamıştı.Elbette şantaj malzemesi olarak….

Sosyal medya hesabından canlı olarak yayınlanan bu görüntü daha sonra neden kaldırıldı ben işin bu kısmına bakarım? Görüntünün kaldırılması sonrasında bu işin organizasyonunu yapan kişi belediye başkanı ile defalarca konuşmuş,ciddi rakamlar üzerinden pazarlıklar yapılmış,ancak sonuç alınamamıştı.Hatta bir dönem belediye başkanlığı yapan bir kişiye de bu görüntüler götürülmüş,şantaj malzemesi olarak kullanılması konusunda pazarlık yapılmış fakat “iş yapmaz bunlar”dedikten sonra çirkin oyunlar ardı ardına gelmişti.Duyulmaya başlayan bu görüntülere ilişkin devletin yargısı o dönemde devreye girerek soruşturma başlatmış,o gece orada bulunan bir çok kişi,Recep Gürkan’da dahil ifadeye çağırılarak tek tek ifadeleri alınmıştı.Sonuç ise “kovuşturmaya yer olmadığına dair karardı.”

Şimdi yargının “bunda bir şey yok!” dediği bir görüntü üzerinden, yargının kararını hiçe sayarak görüntüleri yeniden servis etmek neyin nesi diye sormak lazım? Elbette şantaj malzemesi olarak kullanılması gündemdeydi.Yurt dışından uzanan eller bu görüntüleri hayatını idame ettirecek bir rakama veya Türkiye’ye dönüş vizesi olarak kullanma niyetindeydi.Kim bilir? Ya iyi bir rakam ödendi,yada vize onayı verildi diye bu görüntü servis edildi.

Şimdi sosyal medya üzerinden Gürkan’a bir kıyım bir saldırı var.Eğer yargı bu konuda gerekeni 1 yıl önce yapmışsa,kimse kusura bakmasın bu işten bir cacık çıkmaz.Ancak edindiğim bilgiye göre bu kişinin çatır çatır para koparmak için Recep Gürkan’a yakın kişilerle yaptığı pazarlığa dair ses kayıtları emniyete ulaşmış durumda.Bilindiği gibi bunlar suçtur.

Görüntüler sonrasında başkanın attığı twittlere baktım .İlk twitt saat 01:40’ta.ve darbeyi lanetleyen bir twitt.Şimdi birileri diyecek ki; “darbe olumsuz olunca kıvırmak için o twitt atılmıştır.”Vallahi kimse kusura bakmasın! O gece meydanlara FETÖ borazancıları eline Türk bayrağımızı alıp herkesten önce çıkmıştı.Yani at izi it izine karışmıştı bir kere….Şu anda devletimiz bunları ayıklamaya çalışıyor ve kolay bir şey değil…

Zaten iyi bildiğim ve Edirne Adliyesinin üst düzeydeki isimleri ile yaptığım görüşmelerde bu konuda soruşturma açıldığını ve sonuç alınmadığını bizzat konuştuğum için yazdım.O günden buyana bu tür soruşturmaya dair Ankara bu konuda bir şey yapmadıysa bugünden sonrada yapmaz.Yaparsa bile adama sorarlar “bugüne kadar neden yapmadın” diye?Şimdi kalkıp yok suç duyurusunda bulunulmuş yok bilmem ne masallarını herkes bir kenara bıraksın…

Bu yapılan çirkin oyuna ulusal medyada sazan gibi atladı.Tabi güvenilirliği olmayan yandaş medya yaptı bunu.Ha bu arada yandaş medyanın çok ciddi rakamlar verme vaadiyle Recep Gürkan aleyhine ne kadar iddia bile olsa bilgi arayışı içine girdiğine bizzat şahidim…

Bu iş ters teper ve Cumhuriyet’e inanan insanlar Pazar günü bunun cevabını sandıkta verirler.Bu tür basit ve devletin bilgisinde olan oyunlarla oy kaybettirme derdi olanlar şimdiden çuvallamış durumdadır.

Şimdi bu görüntüyü elinde tutan kişi veya kişiler bugüne kadar neden vermediler bunu merak ediyorum?Kaldı ki; Şükrü Benli bilindiği gibi yurt dışında ve elinde bu görüntün olduğunu biz biliyoruz.Bulgaristan’da defalarca dövüldüğünü,işkenceye maruz kaldığını gördük,duyduk.Şimdi ben sormak isterim? Benli dövüldükten sonra yaptığı açıklamalarda “beni Recep Gürkan bu görüntüler için dövdürttü” diyordu.Peki sizce birileri bu görüntüleri almak için Şükrü Benli’yi dövmüş ve bugün piyasaya yaymış olamaz mı?Hatta Şükrü Benli’ye sırf “Recep Gürkan dövdü” de diye baskı kurulmuş olamaz mı?Bekleyip göreceğiz.Ama bildiğim bir tek şey var.Öyle yada böyle 1 Nisan sonrasında Edirne çok şeye gebe ve Edirne Recep Gürkan ile devam diyecek…..

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Alaeddin ALTINDİŞ 5 yıl önce

Tarafsız gazeteci,lik örneği budur ,yürekten teşekkür ederim sevgili kardeşim,yürekten kutluyorum çalışmalarında başarılar..

Avatar
Gizem kadaifci ucar 5 yıl önce

Helal olsun