banner78
banner12

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası’nın 13 Ekim 2022 günü seçimi var. Edirne’de her şey bitti bu işle alakası olan olmayan bu işe yöneldi.

Akıl almaz bir telefon ve ziyaret trafiği var. Hayatında birbirini görmemiş adamlar birbirini arayarak oy istiyor, zamanında kanlı bıçaklı olanlar “oyuna talibim”diyor yani kısacası menfaatler ve çıkarlar bazı grupları var olan gruptan bile önde tutuyor.

ETSO seçimleri için 16 farklı meslek gurubu bulunuyor ve 43 meclis üyesi bu gruplardan lider olarak çıkacaklar. Yani bildiğim kadarı ile 4 bin 237 üye var ve bu üyelerden 3 bin 141 üye aktif. 2 bin 270 üye oy kullanma hakkına sahip. Yani 2 bin 270 kişi şakır şakır telefonlarla aranıyor veya bizzat ziyaret ediliyor. Kiminin seçimlerden haberi yok, kiminin olup bitenlerden. Bir anda çalan bir telefon ve istenen destek veya “oyunu şuraya buraya kullan” yönlendirmesi. Yani üye kendi iradesi ile değil de birilerinin yönlendirmesi ile sandığa çağırılıyor.

Önce gruplardan çıkılacak, sonra isteği olan kendine güveniyorsa ETSO Başkanlığa soyunacak. Öyle kolayda olmayacak bir sonuçla karşı karşıya adaylar. Bildiğimiz kadarı ile amiral gemisinin koltuğuna oturmak için birkaç kişi niyetli. Bizim burada bakmak ve sizlere aktarmak istediğimiz konu bu seçimlere neden bu kadar çok asınıldığı.!!

Elbette makam şatafatlı, elbette gelirler kallavi, elbette protokolde gücünüz var. Ama bu koltuğa oturacak adam ve ekibi az biraz Edirne’yi bilmeli,insan içine çıkabilmeli her şeyden önemlisi ekonomik özgürlüğü olması ve odanın parasına göz dikmemesidir.

Şimdi gelelim asıl konuya. Bir kaç zamandır mevcut başkan Recep Zıpkınkurt’a karşı bir ekip oluşturuluyor ve kaybetmesi için menfaatleri önde olan kişiler seçimlere müdahil olacak kadar ileri giderek demokratik ölçüde geçmesi beklenen seçimlere maydanoz olmaya çalışıyorlar. Bu ve benzer yerlere aday olacak kişilerin her şeyden önce kendilerinde irade olması şart! Birinin desteği, birinin oyu ile bir yerlere gelecekse hiç gelmesin daha iyi. Çok şey duyduk,çok şey konuşuldu bu konuda. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan bile seçimlere maydanoz, pardon müdahil oluyor. İddiaya göre bizzat kendisi arıyor veya birim müdürlerini aratarak bazı gruplara baskı kurduğu yada kurdurduğu ifade ediliyor. Edirne’de yapılan birçok STK seçimine karıştığını ve karıştığı 8 veya 9 seçimde desteklediği veya desteklettirdiği adayın kaybettiğini biliyoruz.

Özellikle ETSO seçimlerine karışması kuyruk acısı ile ilintili olmalı. Bilindiği gibi içten içe kendini yediği Recep Zıpkınkurt ile odaya alınmama, salon tahsisi yapılmaması gibi konular var. CHP Genel Merkezi’nden genel başkan yardımcıları ve vekiller geldiğinde bile bir sıkıntı yaşanmış oda ziyareti yapılamamış, bu sıkıntı ise genel merkezde bile yankı bulmuştu.

Bu yüzden ne yapıp etmeli, Zıpkınkurt alaşağı edilmeliydi. Tabi bunu üyeler iyi okuyor ve görüyor. Yapılan baskılara, dönen entrikalara kulak tıkayacak kadar boş değiller. Kendi iradeleri ile oy kullanarak ucuz numaralara pabuç bırakmayacaklar.

Bakın; dün akşam ETV’de canlı yayın vardı. Recep Gürkan Edirne sorunlarını konuşacağı yerde tam 28 dakika ETSO Başkanı Recep Zıpkınkurt’u konuştu. Reklamın iyisi kötüsü olmaz. Fakat sürekli olarak zarar vermek adına, açıklamalar yaptı. “Benim dengim değil” dediği kişiyi 28 dakika konuştu, hatta canlı yayında tartışma daveti yaptı. Ne oldu hani senin dengin değildi? Davet neyin nesi?

İş adamlığına laf etti. “Ne yatırımı var Edirne’de? O anca Almanya’ya yatırım yapsın.” dedi ve Almanya’da oteli olduğunu defalarca söyledi. Yahu; bu adam iş adamı! Ne mutlu ki Almanya’ya yatırım yapmış ve bir Türk iş insanı olarak orada gururumuz olmuş. Üzüleceğine neden sevinmiyorsun? Sen Kosova’da bağ-bahçe,ev,arsa,tarla bakarken veya alırken sana ne demeli? Söz yatırımdan açılmışken. Belediye olarak kiraladığın iki adet depo TRAK depolarda. Yani Zıpkınkurt’un yaptığı yerde. Havsa yolu üzerinde. Bir sürü yatırımı var ve kiralarını da alıyor. Eee, bugün bir açılışa gittin. O iş yeri ve o binayı Zıpkınkurt yaptı. Yani iş insanı olarak parası var ve parayada ihtiyacı yok. Yatırımı da çok engel olmazsanız dahada çok olacaktır…

Kendisini veya İl Başkanı Fevzi Pekcanlı’yı ETSO’ya almamasını eleştiriyor. Demokrasiden bahsediyor. “ETSO babasını malı mı? Hadsizlik ” diyor. Peki sayın başkan! Siz, beni belediye basın toplantılarına alıyor musunuz? Orası sizin babanızın malı mı? Sizin yaptığınız hadsizlik değil mi? Hemde Genel Başkanınız Kemal Kılıçdaroğlu’nun basın özgürlüğü konusunda bu kadar iyi, niyeti ve geniş ufku olmasına rağmen sizin bu katı zihniyetiniz neyin nesi? Eleştiriye gelemediğiniz gibi ekmekle de oynadığınızı hatırlatmak isterim.

ETV yayınına değinmişken. Kanalın sahibi de Zıpkınkurt’a baya bir muhalif ve Gürkan’ın desteklediği iddia edilen listede yer alıyor. ETSO veya Recep Zıpkunkurt’un bir açıklamasını dahi son zamanlarda haber değeri olsa bile ekranlara taşıtmadı, yer vermedi. Yani sansürledi. Yani elindeki silahı kullandı. Recep Gürkan’a ekranlarını açarak hem bir nevi teşekkür etti, hemde seçimler için maşayı kullandı. Bir taşta iki kuş vurmasını iyi bilir kendisi. Edirne’de bir gazeteci büyüğümüzde ballı kaymaklı işini imarla ilgili sorununu nasıl çözdüğünü net bir dille anlatmış.

Uzun lafın kısası! Bir tarafta seçimi kazanacak olan Zıpkınkurt ve ona destek olacak aklı selim insanlar, diğer tarafta ise karası olan, baskılara boyun eğen, birilerinin kuklası olmayı kendilerine şiar edinen, ayakları üzerinde duramayan, iradesi zayıf olan,imarla işi olanlar. Hadi bakalım hodri meydan!

Başkan açık açık Zıpkınkurt’a “ben desteklemiyorum” diyerek karşı olduğunu söylüyor. 13 Ekim 2022 akşamı sandıklar açıldığında yüzünüzü gerçekten çok merak ediyorum? Orada inanmış adamlar var. O odayı size ve yandaşlarınıza yedirmezler. 

Siz bırakın ETSO seçimlerini de, şehrin yollarına, alt yapısına, kanalizasyonuna, suyuna, yeşiline bakın….

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.