banner137
banner25

Zıpkınkurt "tüm alanlarda iş birliğine hazırız"!

Recep Zıpkınkurt başkanlığındaki Edirne Ticaret ve Sanayi Odası’ndan bir heyet, Dedeağaç’taki Sanayi Ticaret Odası’nı ziyaret etti.
Zıpkınkurt başkanlığındaki heyet, Dedeağaç Oda Başkanı Hristodulos Topsidis ile Yönetim Kurulu üyeleri Kiriaki Leggeçi ve Marina Dulami tarafından karşılandı. Toplantıya Yunanistan’ın Edirne Konsolosu Aris Radiopulos da katıldı.
Temsil ettiği kurumun mevcut tüm alanlarda Yunan tarafı ile işbirliğini geliştirmeye büyük ilgi duyduğunu ifade eden Edirne Odası Başkanı Zıpkınkurt, yaptığı tanıtım konuşmasında, “Dostumuz Yunanistan’da olmaktan çok mutluyum” dedi.
Dedeağaç Oda Başkanı Hristodulos Topsidis, “Türkiye’ye ihraç edilen tarım ve süt ürünlerine uygulanan vergilerin düşürülmesi konusunu gündeme getirdik, Kastanies (Pazarkule) gümrük kapısının yenilenmesine olumlu baktığımızı belirttik ve Bulgaristan’ın da katılımıyla turizm işbirliğini inceledik” dedi. Topsidis, Recep Zıpkınkurt ve heyete ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti.
Görüşme sırasında, Yunan tarafının 25 Mayıs’ta Edirne’yi ziyaret etmesi, burada bir iş fuarının düzenlenmesi ve uzun vadede iki Oda ve iki ülkenin hükümet düzeyindeki görevlilerinin de katılımıyla bir iş-ekonomik konferans düzenleme olasılığı üzerinde anlaşmaya varıldığı belirtiliyor.
Dedeağaç Odası ve Edirne Odası’nın 2013 yılından bu yana kardeş Oda statüsünde olduğu, ancak ekonomik kriz ve ardından gelen pandemi nedeniyle işbirliği muhtırasının zayıfladığı, ancak şimdi yeniden etkinleştirme aşamasına geçtiği kaydediliyor

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30